Vijf Rotterdammers aangehouden voor oplichting via verkoopsite

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Ruim dertig aangiften van oplichting konden worden gelinkt aan vijf verdachten. Maandagochtend zijn ze aangehouden. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar afkomstig uit Rotterdam.

Het vijftal hield zich op een online verkoopsite bezig met oplichting. Er werden advertenties geplaatst door de zogenaamde verkopers, waar nietsvermoedende kopers vervolgens op reageerden.

- Advertisement -

Via de app hadden kopers en verkopers contact en zo zijn er ook betaalverzoeken verstuurd. Na het overmaken van het bedrag ontvingen de kopers het bestelde artikel niet.

Door de 31 aangiften die zijn gedaan door slachtoffers, kwamen rechercheurs van Delfshaven uit bij deze vijf verdachten. Een van de vijf had nog een andere straf open staan en mag daarom nog zeventien dagen extra blijven.


Bent u ook slachtoffer van oplichting?
Fraude en oplichting zijn vormen van bedrog, waarbij zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn. Zoekt u hier meer informatie over? Of bent u – als burger of bedrijf – slachtoffer geworden van fraude of oplichting?

Kijk in de lijst op de website van de politie om te bepalen van welke fraudevorm u slachtoffer bent geworden. Hier ziet u ook hoe u het beste aangifte kunt doen. In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen zult u zich elders moeten melden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...