Zeer grote brand bij Maripharm aan Nieuw-Mathenesserstraat in Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Vrijdag 20 december is rond 21.50 uur een brand gemeld aan de Nieuw-Mathenesserstraat. Binnen tien minuten heeft de brandweer opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. Even later werd er opgeschaald naar ‘Zeer grote brand’ en werd GRIP-1 afgekondigd.

De brand woedde in een farmaceutisch laboratorium van Maripharm, een bedrijf dat medicijnen en onder andere medicinale wiet produceert. De eigenaar van het bedrijf alarmeerde de brandweer, nadat deze rookontwikkeling zag op de camerabeelden.

De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling en was uiteindelijk uitslaand. Mede door de aanwezigheid van chemische stoffen in het pand en de rook schaalden de hulpdiensten groots op. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg op omliggende gebouwen en kon zelfs enkele delen van de farmaceut redden.

Rond 03.25 uur werd het sein brand meester gegeven. Enkele ploegen waren nog enige tijd bezig met nablussen. De politie zal later een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand.

NL-Alert: ‘ramen en deuren gesloten houden’
Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-alert uitgegeven, waarin omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook de tram kon niet meer op alle haltes stoppen in verband met de rook.

- Advertisement -

Gerelateerd