Man met jaar celstraf opgepakt na achtervolging in Rotterdam-Oost

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december heeft de politie een man aangehouden na een achtervolging. De verdachte bleek maar nog een klein jaar aan celstraf open te hebben staan.

Agenten zagen op de President Rooseveltweg een motorscooter rijden. Ze wilden de bestuurder controleren, maar deze gaf geen gehoor aan een stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet.

- Advertisement -

Tijdens de vlucht bleek de man niet rijvaardig als hij zichzelf inschatte. Op de Terbregseweg kwam de bestuurder door zijn rijgedrag ten val. Hij krabbelde overeind en zette zijn vluchtpoging voort. Hij haalde allerlei capriolen uit om uit handen te blijven van de politie, maar moest het uiteindelijk toch opgeven.

Gevangenisstraf en gestolen kentekenplaat
De 37-jarige Rotterdammer werd in de boeien geslagen en bij het controleren van diens identiteit bleek waarom hij op de vlucht sloeg. De man bleek nog 361 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Daarnaast bleek de kentekenplaat van diefstal afkomstig.

De motorscooter werd in beslag genomen en de man is aangehouden. Naast de nog te zitten straf zal de man meerdere boetes ontvangen voor de gepleegde verkeersovertredingen tijdens de vluchtpoging.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dode en gewonde na schietpartij Lusthofstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond om het leven gekomen na een schietpartij in...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Man botst onwel tegen lichtmast en overlijdt Boszoom Rotterdam

Rotterdam - Een man op leeftijd is vrijdagmorgen overleden nadat hij onwel was geworden in de auto. De...

Gewonde na schietpartij Boerschaplaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een schietpartij op de Boerschaplaan in Rotterdam is maandagavond 18 december een 26-jarige man uit...