Drone met drugs onderschept bij penitentiaire inrichting Alphen aan den Rijn

Date:

Deel bericht:

Alphen aan den Rijn – Bij de penitentiaire inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn onderschepten agenten vrijdagavond 27 december een drone waarmee werd geprobeerd een pakketje over de muur van de gevangenis te krijgen. In de omgeving hielden agenten een 28-jarige Rotterdammer aan die hier vermoedelijk bij was betrokken.

Medewerkers van de penitentiaire inrichting waarschuwden de politie rond 21.40 uur dat vanaf de Eikenlaan enkele personen vanuit een geparkeerde auto probeerden om met een drone een pakketje over de muur van de gevangenis te krijgen.

- Advertisement -

De gewaarschuwde agenten troffen op de Eikenlaan het betreffende voertuig verlaten aan. In de auto vonden zij een geactiveerde controller van een drone en lag ook nog een ongebruikte, verpakte drone.

Op de binnenplaats van de penitentiaire inrichting lag een drone waaraan een klein pakketje was bevestigd. Een tweede pakketje was beland in de omheining van de gevangenis.

Uit onderzoek bleek later dat in de twee pakketjes kleine hoeveelheden hard- en softdrugs zat. Zowel de auto, de drones als de drugs zijn in beslag genomen.

Een verdachte aangehouden
Andere agenten hielden in de omgeving een 28-jarige Rotterdammer aan die vermoedelijk hierbij was betrokken. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten. Vanuit de penitentiaire inrichting wordt onderzocht voor wie de pakketjes waren bedoeld.

Nieuwe wetgeving
Sinds 1 november is het strafbaar om verboden middelen de gevangenis in te smokkelen. Dit geldt voor bezoekers, leveranciers, maar ook voor mensen die hiervoor een drone gebruiken. Mensen die proberen verboden spullen binnen te smokkelen riskeren een celstraf van maximaal 6 maanden.

Informatie melden
De teamrecherche van Alphen aan den Rijn onderzoekt deze zaak en is nog op zoek naar twee andere verdachten. De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze gebeurtenis of die op een andere wijze over informatie beschikken.

Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Benzine lucht in kelder flatgebouw Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 7 mei rond 20.56 uur is de brandweer gealarmeerd voor een melding...

Hulpdiensten druk met personen met verward gedrag Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond 7 mei rond 19.26 uur zijn de hulpdiensten groots opgeroepen voor twee verwarde personen. De personen...

Kransen vernield bij monument ‘De Vallende Ruiter’ in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei zijn alle bloemenkransen bij monument 'De...

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding van verdachten in auto | A16 Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht op de A16 een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van drie...