Belgische automobilist aangehouden na meerdere overtredingen op A16

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Regio – De politie heeft zondagavond 29 december een Belgische bestuurder aangehouden. Hem is onder andere het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs ten laste gelegd.

Agenten kregen op de snelweg bij Breda het voertuig in vizier. De automobilist reed consequent met zo’n 45 kilometer per uur boven het maximaal toegestane snelheid. Uiteindelijk leidde de rit tot het Rotterdamse werkgebied, waar de auto staande in gehouden.

- Advertisement -

Bij de staandehouding bleek dat de Belgische bestuurder onder invloed reed van drugs en ook niet beschikte over een geldig rijbewijs. Daarnaast bleek de man een busje CS-gas voorhanden te hebben, beter bekend als traangas.

De man is aangehouden en overgebracht naar een Rotterdams politiebureau, waar hij zal worden verhoord. De recherche neemt de zaak verder in onderzoek.

Voor het voorhanden hebben van het CS-gas heeft de man een strafbeschikking van €350,- opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie  buigt zich verder over het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed.

- Advertisement -

Gerelateerd