Onrustige avond in Scheveningen: Politie verricht meerdere aanhoudingen, journalisten aangevallen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – In de nacht van zondag 29 op maandag 30 december was er wederom onrust in Den Haag. In de wijk Scheveningen heeft de ME ingegrepen en heeft hierbij meerdere aanhoudingen verricht.

Op de Doctor de Visserplein hield een groep zich op en werd op het sportveldje een brand aangestoken. Deze werd eerder op de avond al geblust, maar werd later opnieuw aangestoken.

- Advertisement -

De politie sommeerde de groep om weg te gaan en anders zouden zij optreden. Het merendeel gaf hier ook gehoor aan. Om middernacht heeft de politie het plein omsingeld en hielden agenten in totaal vijftien personen aan die het gebied niet hadden verlaten. Hierbij werd ook de Mobiele Eenheid ingezet.

Van deze vijftien aangehouden personen mocht één minderjarige direct weer naar huis. De veertien andere personen, waaronder vijf minderjarigen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, zitten nog vast en worden vandaag verhoord.

Journalisten aangevallen
Na afloop van de politie-inzet zijn nog enkele journalisten aangevallen. Terwijl ze zich in de omgeving vertoonden, werden ze al verbaal bedreigd door omstanders. Een man is, terwijl een aantal journalisten de wijk verlieten, achter ze aangegaan en heeft twee persfotografen mishandeld. De politie heeft dit incident verder in onderzoek.

- Advertisement -

Gerelateerd