zondag, september 19, 2021
12.3 C
Rotterdam
zondag 19 september 2021

Vier inbrekers heterdaad aangehouden Rotterdam Kralingeseveer

Rotterdam – Afgelopen nacht rond 01:30 uur werd er ingebroken in een woning in de Rotterdamse wijk Kralingseveer. Een melder zag het gebeuren en belde direct met het spoednummer 112. Twee inbrekers zouden dan zojuist een woning zijn binnen geklommen. Een 3e stond nog op de uitkijk.

Als de politie dit soort meldingen ontvangen stijgt de adrenaline ons direct tot hogere waarde. Het maakt ons scherper, alerter en de drive die we dan hebben om dit soort gasten te pakken maakt zich van ons meester.

Bad Boys

Met een gecoördineerd samenspel tussen de diverse politie eenheden begeven zij zich met spoed naar de woning en zetten die rondom af. Naast eenheden van de noodhulp waren ook de Bad Boys wijkagenten Middelwatering in dienst. En geloof ons, voor geen enkele crimineel is dat een goed teken gebleken. Als een van de vermoedelijk inbrekers die op de uitkijk stond dan al de benen heeft genomen, laten de collega’s zich daar niet door afleiden. Ze forceren de voordeur en gaan in de woning op zoek. De twee inbrekers probeerden nog een uitvlucht te vinden, maar er was geen ontsnappen meer aan. De Haagse mannen van 20 en 26 jaar oud worden op heterdaad aangehouden.

Vluchtauto

Na de aanhouding besluiten de wijkagenten Robin en Arun het onderzoek naar de weggevluchte verdachte ook nog niet op te willen geven. In de omgeving gaan ze op zoek, en met resultaat! Door een enorme opsporingsdrang, geduld en een beetje geluk zien ze niet veel later hoe een auto met twee inzittenden de wijk uit probeert te glippen. Na wat simpele zoekslagen blijken de 19 en 23-jarige Haagse inzittenden gekende medeverdachten te zijn. Ook zij worden aangehouden.

Bekentenis

Een van de aangehouden verdachten leek in het geheel niet onder de indruk te zijn van de komende jaarwisseling achter een gesloten deur. Hij sprak zich triomfantelijk uit over de straffen in Nederland en dat hij -naar eigen zeggen- over maximaal 5 maandjes toch weer lekker vrij zou zijn.

 

Tekst : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

 

''Met 5 maandjes ben ik toch weer vrij''Afgelopen nacht rond 01:30 uur werd er ingebroken in een woning in de…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Montag, 30. Dezember 2019

Related Articles

Nederlander overlijdt op Belgisch festival; waarschuwing voor type XTC

0
België - In het Belgische Houthalen-Helchteren is op een festival een Nederland (54) komen te...

Automobilist raakt met bestelbus te water Nieuwdorperweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Op de Nieuwdorperweg in Reeuwijk is zaterdagmorgen rond 10.00 uur een bestelbus te...

Twee gewonden na ongeluk Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Op de Aveling in Hoogvliet zijn zaterdagmorgen twee personen gewond geraakt. Op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166 [...]

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium [...]

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf [...]

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen [...]

Woonstad maakt Spangen duurder

Woonstad maakt Spangen duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg