Vier inbrekers heterdaad aangehouden Rotterdam Kralingeseveer

Date:

Share post:

Rotterdam – Afgelopen nacht rond 01:30 uur werd er ingebroken in een woning in de Rotterdamse wijk Kralingseveer. Een melder zag het gebeuren en belde direct met het spoednummer 112. Twee inbrekers zouden dan zojuist een woning zijn binnen geklommen. Een 3e stond nog op de uitkijk.

Als de politie dit soort meldingen ontvangen stijgt de adrenaline ons direct tot hogere waarde. Het maakt ons scherper, alerter en de drive die we dan hebben om dit soort gasten te pakken maakt zich van ons meester.

Bad Boys

Met een gecoördineerd samenspel tussen de diverse politie eenheden begeven zij zich met spoed naar de woning en zetten die rondom af. Naast eenheden van de noodhulp waren ook de Bad Boys wijkagenten Middelwatering in dienst. En geloof ons, voor geen enkele crimineel is dat een goed teken gebleken. Als een van de vermoedelijk inbrekers die op de uitkijk stond dan al de benen heeft genomen, laten de collega’s zich daar niet door afleiden. Ze forceren de voordeur en gaan in de woning op zoek. De twee inbrekers probeerden nog een uitvlucht te vinden, maar er was geen ontsnappen meer aan. De Haagse mannen van 20 en 26 jaar oud worden op heterdaad aangehouden.

Vluchtauto

Na de aanhouding besluiten de wijkagenten Robin en Arun het onderzoek naar de weggevluchte verdachte ook nog niet op te willen geven. In de omgeving gaan ze op zoek, en met resultaat! Door een enorme opsporingsdrang, geduld en een beetje geluk zien ze niet veel later hoe een auto met twee inzittenden de wijk uit probeert te glippen. Na wat simpele zoekslagen blijken de 19 en 23-jarige Haagse inzittenden gekende medeverdachten te zijn. Ook zij worden aangehouden.

Bekentenis

Een van de aangehouden verdachten leek in het geheel niet onder de indruk te zijn van de komende jaarwisseling achter een gesloten deur. Hij sprak zich triomfantelijk uit over de straffen in Nederland en dat hij -naar eigen zeggen- over maximaal 5 maandjes toch weer lekker vrij zou zijn.

 

Tekst : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

 

''Met 5 maandjes ben ik toch weer vrij''Afgelopen nacht rond 01:30 uur werd er ingebroken in een woning in de…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Montag, 30. Dezember 2019

- Advertisement -

Gerelateerd