Kritiek op politie na in beslagname van honderden kilo’s vuurwerk in woningen Poeldijk en Delft
via

 

 

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Schiedam - Op de Julianalaan in Schiedam is gisteravond een auto gevonden met daarin een tas met een vuurwapen. Er is nog geen verdachte aangehouden. Agenten kwamen de auto op het spoor nadat de bestuurder ervan na het tanken zonder te betalen wegreed bij een...

Agent van Eenheid Den Haag aangehouden

Agent van Eenheid Den Haag aangehouden

Een 34-jarige agent uit de eenheid Den Haag is dinsdag 25 februari aangehouden door de Rijksrecherche. Waarvan de man wordt verdacht, is niet bekend gemaakt. De verdachte werd vanochtend aangehouden. De politie is een intern onderzoek gestart en de agent is buiten...

Westland – De politie heeft maandagavond een 20-jarige man uit Delft aangehouden omdat hij in zijn woning aan het Willem Bilderdijkhof 270 kilo vuurwerk had liggen. Volgens de politie is dat strafbaar omdat je maximaal 25 kilo thuis mag bewaren. De politie plaatste het bericht op Facebook en ontving naast positieve ook veel negatieve reacties.

Burgers vinden het onbegrijpelijk dat het legaal verkregen vuurwerk in beslag wordt genomen. Een volger geeft bijvoorbeeld aan dat één zogenoemde cakebox van vuurwerk al 65kg kan wegen. Andere volgers reageren weer dat ze er blij mee zijn, zeker omdat er in de aanloop naar de jaarwisseling al dagen veel vuurwerk wordt afgestoken. Vooral voor dieren is dit een groot probleem.

Naast de woning in Delft werd ook in een woning in Poeldijk 221 kilo vuurwerk aangetroffen. Ook hier ging het om legaal verkregen vuurwerk wat in beslag genomen werd.

Hoe zit het nu precies?
In het vuurwerkbesluit staat nauwkeurig omschreven dat je als particulier maximaal 25 kilo thuis mag bewaren, ook na de jaarwisseling. Daarnaast is het ook niet toegestaan om meer dan 25 kilo te vervoeren in bijvoorbeeld je auto. De reden hiervoor is dat als er bijvoorbeeld brand ontstaat je een ramp wilt voorkomen. Brandweerpersoneel welke de brand moeten blussen lopen bijvoorbeeld groot gevaar als er honderden kilo’s vuurwerk tot ontploffing komen. Veel vuurwerk bij elkaar kan zorgen voor een enorme explosie met grote schade tot gevolg.

Het gehele besluit vindt je hier terug

Is het burgertje pesten?
Veel burgers zullen het optreden van de politie een beetje vreemd vinden, zeker rond de jaarwisseling. Navraag bij onze volgers en kennissen van de redactie leert dat mensen bijvoorbeeld niet geïnformeerd worden wanneer het vuurwerk wordt aangeschaft over wat je maximaal thuis mag houden. Je moet het dus maar net weten.

Een agent heeft daarnaast een ambtseed afgelegd en moet correct handelen volgens de wet om een overtreding te doen stoppen. In het besluit staat dat bij het aantreffen van teveel vuurwerk, het vuurwerk in beslag genomen wordt en de eigenaar een boete wordt opgelegd. Burgertje pesten is het dus zeker niet, de agenten voeren uit wat hun wordt opgedragen.

Hoe kun je inbeslagname voorkomen?
Over het algemeen vieren we in Nederland Oud&Nieuw samen met vrienden en familie. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat een ieder thuis een deel bewaard. Wanneer je samenkomt kun je het vuurwerk gezamenlijk afsteken. In totaliteit zul je dan nog steeds bij elkaar teveel vuurwerk hebben maar er zal minder streng tegen worden opgetreden.

 

Vanavond 221 kilo aan vuurwerk in beslag genomen uit een woning in Poeldijk. Er zullen vast meer en grotere partijen…

Gepostet von Politiebureau Westland am Montag, 30. Dezember 2019

 

Kritiek op politie na in beslagname van honderden kilo’s vuurwerk in woningen Poeldijk en Delft
Schrijver:

 

 

Westland – De politie heeft maandagavond een 20-jarige man uit Delft aangehouden omdat hij in zijn woning aan het Willem Bilderdijkhof 270 kilo vuurwerk had liggen. Volgens de politie is dat strafbaar omdat je maximaal 25 kilo thuis mag bewaren. De politie plaatste het bericht op Facebook en ontving naast positieve ook veel negatieve reacties.

Burgers vinden het onbegrijpelijk dat het legaal verkregen vuurwerk in beslag wordt genomen. Een volger geeft bijvoorbeeld aan dat één zogenoemde cakebox van vuurwerk al 65kg kan wegen. Andere volgers reageren weer dat ze er blij mee zijn, zeker omdat er in de aanloop naar de jaarwisseling al dagen veel vuurwerk wordt afgestoken. Vooral voor dieren is dit een groot probleem.

Naast de woning in Delft werd ook in een woning in Poeldijk 221 kilo vuurwerk aangetroffen. Ook hier ging het om legaal verkregen vuurwerk wat in beslag genomen werd.

Hoe zit het nu precies?
In het vuurwerkbesluit staat nauwkeurig omschreven dat je als particulier maximaal 25 kilo thuis mag bewaren, ook na de jaarwisseling. Daarnaast is het ook niet toegestaan om meer dan 25 kilo te vervoeren in bijvoorbeeld je auto. De reden hiervoor is dat als er bijvoorbeeld brand ontstaat je een ramp wilt voorkomen. Brandweerpersoneel welke de brand moeten blussen lopen bijvoorbeeld groot gevaar als er honderden kilo’s vuurwerk tot ontploffing komen. Veel vuurwerk bij elkaar kan zorgen voor een enorme explosie met grote schade tot gevolg.

Het gehele besluit vindt je hier terug

Is het burgertje pesten?
Veel burgers zullen het optreden van de politie een beetje vreemd vinden, zeker rond de jaarwisseling. Navraag bij onze volgers en kennissen van de redactie leert dat mensen bijvoorbeeld niet geïnformeerd worden wanneer het vuurwerk wordt aangeschaft over wat je maximaal thuis mag houden. Je moet het dus maar net weten.

Een agent heeft daarnaast een ambtseed afgelegd en moet correct handelen volgens de wet om een overtreding te doen stoppen. In het besluit staat dat bij het aantreffen van teveel vuurwerk, het vuurwerk in beslag genomen wordt en de eigenaar een boete wordt opgelegd. Burgertje pesten is het dus zeker niet, de agenten voeren uit wat hun wordt opgedragen.

Hoe kun je inbeslagname voorkomen?
Over het algemeen vieren we in Nederland Oud&Nieuw samen met vrienden en familie. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat een ieder thuis een deel bewaard. Wanneer je samenkomt kun je het vuurwerk gezamenlijk afsteken. In totaliteit zul je dan nog steeds bij elkaar teveel vuurwerk hebben maar er zal minder streng tegen worden opgetreden.

 

Vanavond 221 kilo aan vuurwerk in beslag genomen uit een woning in Poeldijk. Er zullen vast meer en grotere partijen…

Gepostet von Politiebureau Westland am Montag, 30. Dezember 2019

 

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Schiedam - Op de Julianalaan in Schiedam is gisteravond een auto gevonden met daarin een tas met een vuurwapen. Er is nog geen verdachte aangehouden. Agenten kwamen de auto op het spoor nadat de bestuurder ervan na het tanken zonder te betalen wegreed bij een...

Agent van Eenheid Den Haag aangehouden

Agent van Eenheid Den Haag aangehouden

Een 34-jarige agent uit de eenheid Den Haag is dinsdag 25 februari aangehouden door de Rijksrecherche. Waarvan de man wordt verdacht, is niet bekend gemaakt. De verdachte werd vanochtend aangehouden. De politie is een intern onderzoek gestart en de agent is buiten...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!