donderdag, juni 24, 2021
17.6 C
Rotterdam
donderdag 24 juni 2021

Kritiek op politie na in beslagname van honderden kilo’s vuurwerk in woningen Poeldijk en Delft

Westland – De politie heeft maandagavond een 20-jarige man uit Delft aangehouden omdat hij in zijn woning aan het Willem Bilderdijkhof 270 kilo vuurwerk had liggen. Volgens de politie is dat strafbaar omdat je maximaal 25 kilo thuis mag bewaren. De politie plaatste het bericht op Facebook en ontving naast positieve ook veel negatieve reacties.

Burgers vinden het onbegrijpelijk dat het legaal verkregen vuurwerk in beslag wordt genomen. Een volger geeft bijvoorbeeld aan dat één zogenoemde cakebox van vuurwerk al 65kg kan wegen. Andere volgers reageren weer dat ze er blij mee zijn, zeker omdat er in de aanloop naar de jaarwisseling al dagen veel vuurwerk wordt afgestoken. Vooral voor dieren is dit een groot probleem.

Naast de woning in Delft werd ook in een woning in Poeldijk 221 kilo vuurwerk aangetroffen. Ook hier ging het om legaal verkregen vuurwerk wat in beslag genomen werd.

Hoe zit het nu precies?
In het vuurwerkbesluit staat nauwkeurig omschreven dat je als particulier maximaal 25 kilo thuis mag bewaren, ook na de jaarwisseling. Daarnaast is het ook niet toegestaan om meer dan 25 kilo te vervoeren in bijvoorbeeld je auto. De reden hiervoor is dat als er bijvoorbeeld brand ontstaat je een ramp wilt voorkomen. Brandweerpersoneel welke de brand moeten blussen lopen bijvoorbeeld groot gevaar als er honderden kilo’s vuurwerk tot ontploffing komen. Veel vuurwerk bij elkaar kan zorgen voor een enorme explosie met grote schade tot gevolg.

Het gehele besluit vindt je hier terug

Is het burgertje pesten?
Veel burgers zullen het optreden van de politie een beetje vreemd vinden, zeker rond de jaarwisseling. Navraag bij onze volgers en kennissen van de redactie leert dat mensen bijvoorbeeld niet geïnformeerd worden wanneer het vuurwerk wordt aangeschaft over wat je maximaal thuis mag houden. Je moet het dus maar net weten.

Een agent heeft daarnaast een ambtseed afgelegd en moet correct handelen volgens de wet om een overtreding te doen stoppen. In het besluit staat dat bij het aantreffen van teveel vuurwerk, het vuurwerk in beslag genomen wordt en de eigenaar een boete wordt opgelegd. Burgertje pesten is het dus zeker niet, de agenten voeren uit wat hun wordt opgedragen.

Hoe kun je inbeslagname voorkomen?
Over het algemeen vieren we in Nederland Oud&Nieuw samen met vrienden en familie. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat een ieder thuis een deel bewaard. Wanneer je samenkomt kun je het vuurwerk gezamenlijk afsteken. In totaliteit zul je dan nog steeds bij elkaar teveel vuurwerk hebben maar er zal minder streng tegen worden opgetreden.

 

Vanavond 221 kilo aan vuurwerk in beslag genomen uit een woning in Poeldijk. Er zullen vast meer en grotere partijen…

Gepostet von Politiebureau Westland am Montag, 30. Dezember 2019

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij op volkstuinvereniging De Zandweg Kromme Zandweg Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij op de Kromme Zandweg in Rotterdam is woensdagavond een persoon...

Politie onderzoekt schietpartij Josephstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Josephstraat in Rotterdam....

Vrouw met kind te water Fuykpark Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op de Dorpsstraat ter hoogte van het Vuykpark is woensdagmorgen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor

Erasmus MC: oorzaak invloed op hersenen Covid op het spoor [...]

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum

Naast de 'oude' Kuip komt er een nieuw stadscentrum [...]

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg

44-jarige Rotterdammer gepakt voor steekpartij De Zandweg [...]

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik

'Dansen met Janssen': Nederland wil massaal één prik [...]

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg

Steekpartij op de volkstuintjes aan de Kromme Zandweg [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg