dinsdag, september 21, 2021
6.9 C
Rotterdam
dinsdag 21 september 2021

Jaarwisseling relatief rustig verlopen in Den Haag; Wel stijging voertuigbranden

Den Haag – Met de onrust van afgelopen weken in verschillende Haagse wijken hield de stad haar hart vast voor wat de jaarwisseling zou brengen. Gelukkig is het dit jaar feestelijk en zonder grote incidenten verlopen.

Uiteraard waren er dit jaar wel veel van de gebruikelijke buitenbrandjes verspreid over de stad. In totaal heeft de brandweer 608 keer moeten uitrukken. Voor de brandweer is het daarmee een zeer drukke jaarwisseling geweest.

Waar nodig bluste de brandweer brandjes als deze voor eventuele gevaarlijke situaties zorgden. Verschillende gemeentevoertuigen reden eveneens rond om brandbaar afval direct af te kunnen voeren.

Voertuigbranden
Deze jaarwisseling is er een toename in het aantal voertuigbranden. Aan de lopende band werden er in verschillende wijken in de gemeente autobranden gemeld. Het merendeel daarvan liep forse schade op. Dit jaar waren er in Den Haag 33 autobranden. Dit zijn er vijf meer dan vorig jaar, zo laat de gemeente weten.

Gebouwbranden
Ook werd de brandweer meermaals gealarmeerd voor gebouwbranden. Aan het begin van de avond was er brand ontstaan in een tuin aan de Willem van Nieuwenhuizenlaan in de wijk Leidschenveen. Er ontstond ook forse schade aan het huis.

Op het balkon van een flatwoning aan de Moerweg was eveneens brand ontstaan. Mede doordat het gebouw deels moest worden ontruimd, werd opgeschaald naar het sein Middelbrand.

Op overige locaties waren meer kleine brandjes, waarbij het snelle optreden van de brandweer erger kon voorkomen. Ook zijn er diverse gebouwbranden gemeld, wat gelukkig loos alarm was.

Duindorp rustig, ME-inzet in Laak
Na de onrust van begin deze maand waren alle ogen gericht op de wijk Duindorp. De politie heeft een lang deel van de avond de wijk afgesloten, om te voorkomen dat relschoppers van buiten de wijk Duindorp ingingen. Dit leek effect te hebben, want er zijn hier geen ongeregeldheden geweest.

De Mobiele Eenheid heeft verschillende keren kort opgetreden, vooral in het Haagse Laakkwartier. Groepen jongeren verstoorden daar de openbare orde.

Daarnaast heeft de politie ook bekend gemaakt dat ook dit jaar weer op verschillende plekken in de regio hulpverleners zijn bekogeld met vuurwerk. Op de Schoutendreef in Den Haag zijn twee agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Zij reageerden op een melding van een brand bij een gevel van een woning. Ook brandweermensen die ter plaatse kwamen werden bekogeld met vuurwerk. Niemand raakte daarbij gewond.

Daarnaast is er ook met het afsteken van vuurwerk sprake geweest van enig vandalisme. Op verschillende locaties werden onder andere bushokjes en andere openbare objecten vernield. Het is afwachten hoe hoog de totale schade deze jaarwisseling zal zijn.

Related Articles

Traumahelikopter ingezet voor medische noodsituatie Mimi Boesnachstraat Spijkenisse

0
Spijkenisse - In de Mimi Boesnachstraat heeft maandagmorgen een medische noodsituatie plaatsgevonden. Vanwege de ernst...

Flinke brand verwoest woning Tuinstraat Gouda

0
Maandag 20 september is aan het einde van de middag brand ontstaan in een woning...

Drie verdachten aangehouden voor bedreiging Lijnbaan Rotterdam

0
Rotterdam - Zondagmiddag vond er een vechtpartij plaats waarbij het slachtoffer werd bedreigd met een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk

Demo lhbti-gemeenschap vervangt afgelaste Pride Walk [...]

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat

Bouw school Open Venster in Lombardijen hervat [...]

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen

Dak van de Doelen krijgt zes tennisbanen aan groen [...]

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42

Minder dan 1400 coronagevallen, in Rotterdam 42 [...]

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid

Ruiten van woning Feyenoord-directeur Koevermans ingegooid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg