Jaarwisseling relatief rustig verlopen in Den Haag; Wel stijging voertuigbranden

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Met de onrust van afgelopen weken in verschillende Haagse wijken hield de stad haar hart vast voor wat de jaarwisseling zou brengen. Gelukkig is het dit jaar feestelijk en zonder grote incidenten verlopen.

Uiteraard waren er dit jaar wel veel van de gebruikelijke buitenbrandjes verspreid over de stad. In totaal heeft de brandweer 608 keer moeten uitrukken. Voor de brandweer is het daarmee een zeer drukke jaarwisseling geweest.

- Advertisement -

Waar nodig bluste de brandweer brandjes als deze voor eventuele gevaarlijke situaties zorgden. Verschillende gemeentevoertuigen reden eveneens rond om brandbaar afval direct af te kunnen voeren.

Voertuigbranden
Deze jaarwisseling is er een toename in het aantal voertuigbranden. Aan de lopende band werden er in verschillende wijken in de gemeente autobranden gemeld. Het merendeel daarvan liep forse schade op. Dit jaar waren er in Den Haag 33 autobranden. Dit zijn er vijf meer dan vorig jaar, zo laat de gemeente weten.

Gebouwbranden
Ook werd de brandweer meermaals gealarmeerd voor gebouwbranden. Aan het begin van de avond was er brand ontstaan in een tuin aan de Willem van Nieuwenhuizenlaan in de wijk Leidschenveen. Er ontstond ook forse schade aan het huis.

Op het balkon van een flatwoning aan de Moerweg was eveneens brand ontstaan. Mede doordat het gebouw deels moest worden ontruimd, werd opgeschaald naar het sein Middelbrand.

Op overige locaties waren meer kleine brandjes, waarbij het snelle optreden van de brandweer erger kon voorkomen. Ook zijn er diverse gebouwbranden gemeld, wat gelukkig loos alarm was.

Duindorp rustig, ME-inzet in Laak
Na de onrust van begin deze maand waren alle ogen gericht op de wijk Duindorp. De politie heeft een lang deel van de avond de wijk afgesloten, om te voorkomen dat relschoppers van buiten de wijk Duindorp ingingen. Dit leek effect te hebben, want er zijn hier geen ongeregeldheden geweest.

De Mobiele Eenheid heeft verschillende keren kort opgetreden, vooral in het Haagse Laakkwartier. Groepen jongeren verstoorden daar de openbare orde.

Daarnaast heeft de politie ook bekend gemaakt dat ook dit jaar weer op verschillende plekken in de regio hulpverleners zijn bekogeld met vuurwerk. Op de Schoutendreef in Den Haag zijn twee agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Zij reageerden op een melding van een brand bij een gevel van een woning. Ook brandweermensen die ter plaatse kwamen werden bekogeld met vuurwerk. Niemand raakte daarbij gewond.

Daarnaast is er ook met het afsteken van vuurwerk sprake geweest van enig vandalisme. Op verschillende locaties werden onder andere bushokjes en andere openbare objecten vernield. Het is afwachten hoe hoog de totale schade deze jaarwisseling zal zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Veiligheidsdiensten oefenen rondom Utrecht Centraal

Utrecht - Vanmiddag hebben veiligheidsdiensten geoefend op Utrecht centraal. De oefening, genaamd Explosive Lion, liep eigenlijk de hele...

Persoon gewond nadat explosief door brievenbus wordt gegooid Cortenbachsingel Rotterdam

Rotterdam - Bij een huis aan de Cortenbachsingel in Rotterdam is woensdagavond rond 23.00 uur een explosief naar...

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...