Meerdere gewonden en grote opschaling bij brand flatgebouw in Den Haag

woensdag 1 januari 2020 21:39

Den Haag – Woensdagavond 1 januari zijn er meerdere gewonden gevallen bij een brand aan de Laan van Wateringseveld. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’ en hebben GRIP-1 afgekondigd.

Rond 19.40 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand. Onder een overkapping van het betreffende flatgebouw stonden meerdere auto’s in brand. Of de brand is overgeslagen naar de flat zelf is nog niet geheel duidelijk. Wel is er schade ontstaan.

Door de rookontwikkeling werd de vluchtroute geblokkeerd en zaten bewoners vast in het gebouw. Met hoogwerkers zijn meerdere personen uit het gebouw gehaald.

Code 10
Doordat er sprake was van meerdere gewonden, werd code-10 afgeroepen. Dit betekent dat hulpdiensten voorbereiden op tien tot twintig gewonden. Meerdere ambulances en twee Mobiele Medische Teams (MMT) werden gealarmeerd. Er zijn in totaal twaalf personen naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn.

Overige bewoners worden in HTM-bussen opgevangen en voorgelicht over de laatste stand van zaken.

 

0 reacties

Meerdere gewonden en grote opschaling bij brand flatgebouw in Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – Woensdagavond 1 januari zijn er meerdere gewonden gevallen bij een brand aan de Laan van Wateringseveld. Hulpdiensten hebben opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’ en hebben GRIP-1 afgekondigd.

Rond 19.40 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand. Onder een overkapping van het betreffende flatgebouw stonden meerdere auto’s in brand. Of de brand is overgeslagen naar de flat zelf is nog niet geheel duidelijk. Wel is er schade ontstaan.

Door de rookontwikkeling werd de vluchtroute geblokkeerd en zaten bewoners vast in het gebouw. Met hoogwerkers zijn meerdere personen uit het gebouw gehaald.

Code 10
Doordat er sprake was van meerdere gewonden, werd code-10 afgeroepen. Dit betekent dat hulpdiensten voorbereiden op tien tot twintig gewonden. Meerdere ambulances en twee Mobiele Medische Teams (MMT) werden gealarmeerd. Er zijn in totaal twaalf personen naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn.

Overige bewoners worden in HTM-bussen opgevangen en voorgelicht over de laatste stand van zaken.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!