Overzicht jaarwisseling Hollands-Midden

Date:

Deel bericht:

De jaarwisseling in de regio Hollands-Midden is relatief rustig verlopen, ondanks de drukte van kleine incidenten waaronder container, buiten en voertuigbranden bleef het verder rustig. Alleen in Reeuwijk ging een schuur in vlammen op. Hier is de brandweer enige tijd bezig geweest met blussen. De veiligheidsregio liet weten dat het rustiger was dan vorig jaar.Met in totaal 134 meldingen tegenover 142 een jaar eerder is het aantal meldingen afgenomen. Er is tevens geen sprake geweest van geweld of agressie tegen hulpverleners.

Ook de politie in het gebied van Hollands-Midden heeft het verder rustig gehad. Naast de aanhoudingen voor het afsteken van illegaal vuurwerk, vernielingen, mishandeling en bedreiging was er geen sprake van andere grote incidenten. Wel raakte een agent gewond toen hij in Waddinxveen werd geduwd, hij moest behandeld worden maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

- Advertisement -

Zie hieronder een aantal items uitgelicht

31-12-19 Buitenbrand Goverwellesingel Gouda

De brandweer heeft afgelopen nacht een brand geblust nabij bouwcontainers aan de Goverwellesingel. De brand was gesticht in vermoedelijk een hoopje bouwafval. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Foto : Remco Gerritsen
Foto : Remco Gerritsen

31-12-19 Buitenbrand Reigerstraat Gouda

Aan de Reigerstraat was er op de weg een vreugdevuur aangestoken, omdat dit redelijk in de weg lag voor passerend verkeer heeft de brandweer het vuur geblust.

Foto : Remco Gerritsen
Foto : Remco Gerritsen
Foto : Remco Gerritsen

01-01-20 Brandweer blust brandje Albert Plesmanplein Gouda

Op het Albert Plesmanplein was omstreeks half twee een brandje gesticht in een hoopje vuurwerkafval. De brandweer werd gealarmeerd en heeft het vuurtje snel kunnen blussen.

Foto : Remco Gerritsen

01-01-20 Buitenbrand Hortus Gouda

De brandweer heeft afgelopen nacht een hoopje vuurwerkafval geblust aan de Hortus in Gouda. De brandweer werd omstreeks half twee hiervoor gealarmeerd. Zij waren snel ter plaatse en wisten het kleine brandje snel te blussen

Foto : Remco Gerrtisen

01-01-20 Kledingcontainer in brand gestoken Burgemeester Martenssingel Gouda

Op de Burgemeester Martenssingel werd afgelopen nacht rond half twee een kledingcontainer in brand gestoken. Korte tijd sloegen de vlammen uit de container, de brandweer heeft direct met een straal hoge druk de brand geblust.

Foto : Remco Gerritsen

01-01-20 Jongeren vernielen ruit aan de Turfsingel Gouda

De brandweer werd afgelopen nacht omstreeks 01.35 uur gealarmeerd voor een mogelijke brand in de gang van een winkel aan de Turfsingel in Gouda. Eenmaal ter plaatse bleek daar geen sprake van te zijn maar wel was er een ruit vernield. De politie heeft uiteindelijk enkel nog voor afdichting kunnen zorgen.

Lees ook : Jongeren vernielen ruit Turfsingel Gouda

Foto : Duncan Kraaijer

01-01-20 Brandweer blust buitenbrand Vossiusstraat Gouda

Rond 10 voor half 3 vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Vossiusstraat in Gouda. Ter plaatse stond wat vuurwerkrestanten in brand. De brandweer heeft deze met 1 straal weten te blussen.

Foto : Remco Gerritsen

01-01-20 Melding gebouwbrand Station Nieuwerkerk aan den IJssel

Omstreeks 03.10 uur ontvingen de hulpdiensten een melding van een mogelijke gebouwbrand op het station in Nieuwerkerk aan den IJssel. De brandweer was snel ter plaatse maar trof gelukkig geen brand aan. Vermoedelijk is rookontwikkeling van vuurwerk de oorzaak geweest van de melding

Foto : Jeffrey Jacobs

01-01-20 Kleine brand in kantoorpand Kleinpolderlaan Nieuwerkerk aan den IJssel

In een kantoorpand aan de Kleinpolderlaan was omstreeks 03.10 uur een kleine brand uitgebroken. Vermoedelijk dat er kortsluiting iets in brand was gevlogen in de buurt van een tafeltje. De brandweer was toevallig om de hoek na een andere melding en kon voorkomen dat de brand groter werd. De schade is door de rookontwikkeling behoorlijk.

Lees ook : Kleine brand in kantoorpand Kleinpolderlaan Nieuwerkerk aan den IJssel

Foto : Jeffrey Jacobs

01-01-20 Jan van Riebeecklaan Gouda

Omstreeks half vier brak er brand uit in een auto aan de Jan van Riebeecklaan in Gouda. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto ernstig beschadigd raakte. Wel werd voorkomen dat een carport volledig in vlammen op zou gaan door overslag.

Lees ook : Autobrand slaat over naar garage Jan van Riebeecklaan Gouda

Foto : Remco Gerittsen
Foto : Remco Gerritsen
Foto : Remco Gerritsen

01-01-20 Schuur verwoest door brand Middelburgseweg Reeuwijk

Door een nog onbekende oorzaak vloog vannacht omstreeks kwart voor vier een vrijstaande schuur in de brand aan de Middelburgseweg in Reeuwijk. De brand greep snel om zich heen en al snel stond de gehele schuur in de brand. De brandweer rukte met meerdere tankautospuiten uit om de brand zo snel mogelijk te blussen. Hierdoor bleef de schade beperkt tot de schuur. De inhoud en de schuur zelf kan als verloren worden beschouwd

Lees ook : Vrijstaande loods verwoest door brand Middelburgseweg Reeuwijk

Foto : Duncan Kraaijer
Foto : Remco Gerritsen
Foto : Remco Gerritsen
Foto : Remco Gerritsen

01-01-20 Brandweer blust buitenbrandje Heemskerkstraat Gouda

Rond 10 voor half 9 vanochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Heemskerkstraat in Gouda. Ter hoogte van de Cort van der Lindenstraat lag een stapel vuurwerkafval nog na te smeulen. Brandweer Gouda heeft met een straal water en een hark het weten te blussen. Waarna ze weer retour konden gaan.

Foto : Remco Gerritsen
Foto : Remco Gerritsen
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Overzicht jaarwisseling Rotterdam-Rijnmond

De jaarwisseling in Rotterdam-Rijnmond is zonder al te grote incidenten verlopen. De veiligheidsregio waaronder de brandweer, en ambulancedienst...

Hagenaar vlak voor jaarwisseling neergestoken in Den Haag

Den Haag - Een 31-jarige Hagenaar raakte oudjaarsavond gewond bij een steekincident aan de Paviljoensgracht. Er is nog...

Jaarwisseling relatief rustig verlopen in Den Haag; Wel stijging voertuigbranden

Den Haag - Met de onrust van afgelopen weken in verschillende Haagse wijken hield de stad haar hart...

Forse schade na brand in scooters Groene Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - In nieuwjaarsnacht is een eetgelegenheid aan de Groene Hilledijk ernstig beschadigd nadat er een scooter in...