Overzicht jaarwisseling Rotterdam-Rijnmond

Date:

Deel bericht:

De jaarwisseling in Rotterdam-Rijnmond is zonder al te grote incidenten verlopen. De veiligheidsregio waaronder de brandweer, en ambulancedienst vallen kreeg ongeveer 1000 oproepen te verwerken. De politie hield in de regio 59 mensen aan.

Politie druk met relatief kleine incidenten
De politie heeft eveneens een drukke maar relatief gezellige jaarwisseling achter de rug. Wel werden 59 mensen op nieuwjaarsdag wakker met een aanhouding op hun naam. Een politieman raakte in Schiedam gewond toen er een vuurpijl in zijn gezicht terecht kwam. De agent moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Volgens de dader was de actie niet bewust, er is ook geen aanhouding voor verricht.

- Advertisement -

Op de Sumatraweg in Rotterdam werd in een woning een zwaargewond slachtoffer aangetroffen in een woning. Het slachtoffer was ernstig mishandeld en had onder andere een grote hoofdwond. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Groene Hilledijk werd een man aangehouden omdat hij met een wapen rondliep. Hij werd gespot door cameratoezicht waarop agenten in actie kwamen. Op de Waalstraat in Charlois zijn drie mannen opgepakt voor het inbreken en in brand steken van auto’s, de politie loste hiervoor een waarschuwingsschot.

Drukke dienst voor de brandweer
De brandweer heeft het afgelopen jaarwisseling relatief druk gehad, met maar liefst 709 meldingen voor de brandweer en 170 oproepen voor de ambulance was het volgens de woordvoerder Jop Heinen een drukke jaarwisseling maar wel behapbaar. Echt grote branden bleven gelukkig uit.

De brandweer kreeg zeker 600 meldingen van buitenbranden, zeker vierhonderd daarvan waren containers of prullenbakken. Naast veertig meldingen van gebouwbranden kwamen er ook nog eens 40 meldingen van een auto in de brand binnen. Het aantal autobranden lag vorig jaar nog op 70 stuks. Daarmee is het aantal in brand gestoken voertuigen afgenomen. Bij de meldingen van een gebouwbrand viel het gelukkig grotendeels mee. Een aantal woningen liepen wel dusdanig veel schade op dat deze onbewoonbaar werden.

De veiligheidsregio heeft ongeveer 500 brandweer- en ambulancemensen ingezet. Wat er op straat was, was het maximale aantal personeelsleden beschikbaar voor alle voertuigen om mee uit te rukken.

Achttien mensen naar het Oogziekenhuis
Het Oogziekenhuis in Rotterdam ontving achttien personen welke letsel aan het oog hadden opgelopen. Dat is ruim de helft meer dan vorig jaar. De slachtoffers zijn vaak omstanders en droegen geen van allen een vuurwerkbril. Het is niet bekend of iemand er blijvend letsel aan heeft overgehouden.

Zie hier een overzicht van een aantal incidenten

31-12-19 Container in brand gestoken Menorcalaan Rotterdam

Buurtbewoners belden dinsdagmiddag omstreeks 14.20 uur de brandweer omdat een container in brand was gestoken en nogal stond te roken. Een paar emmers water in de container gooien had geen zin meer waarop de brandweer ter plaatse kwam. Deze heeft de gehele container gevuld met water.

Lees ook : Brandweer blust containerbrand Menorcalaan Rotterdam

Foto : Jeffrey Jacobs

31-12-19 Container in brand Franckstraat Capelle aan den IJssel

De brandweer heeft omstreeks 18.25 uur een containerbrand geblust aan de Franckstraat in Capelle aan den IJssel. De brand zorgde voor overlast vanwege de rookontwikkeling die vrijkwamen. met behulp van heel veel water is de brand geblust.

Lees ook : Veel rook bij brand in ondergrondse container Franckstraat Capelle aan den IJssel (video)

Foto : Jeroen van Zomeren

31-12-19 Kleine brand in flat Appolostraat Rotterdam

De brandweer kreeg melding van rookontwikkeling in een wooncomplex aan de Appolostraat in Rotterdam-Hillegersberg. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het pand gecontroleerd. Voor zover bij ons bekend was er geen sprake van een daadwerkelijke brand.

Foto : Jeffrey Jacobs

31-12-19 Rookontwikkeling in huis van de Wijk Ommoordsestraat Rotterdam

De brandweer rukte omstreeks 20.15 uur uit voor een mogelijk brand in het huis van de wijk aan de Ommoordsestraat in Rotterdam-Kralingen. In de gang was rookontwikkeling waargenomen en er werd gedacht aan een brand in het pand. Eenmaal ter plaatse bleek dat er een raam openstond en vermoedelijk is de rook van vuurwerk naar binnengetrokken. Het pand werd door de brandweer geventileerd.

Foto : Jeffrey Jacobs

31-12-19 Auto verwoest door brand Heemraadssingel Rotterdam

Omstreek 20.50 uur werd een auto verwoest door brand. De auto stond geparkeerd aan de Heemraadssingel en is vermoedelijk door vuurwerk in brand gevlogen. ONdanks een snelle inzet van de brandweer brandde het voertuig toch volledig uit.

Lees ook : Auto verwoest door brand Heemraadssingel Rotterdam

Foto : Britt Terheggen

31-12-19 Ruiten ingegooid van school de Peperklip in Schiedam

Voor de tweede avond op rij werden in Schiedam bij basisschool de Peperklip aan de Fahrenheitstraat wederom ruiten ingegooid. Een beveiligingsbedrijf moest ter plaatse komen om voor afdichting te laten zorgen. Voor zover bekend is er niemand aangehouden

31-12-19 Droneteam ingezet op zoek naar Inbrekers P.C Boutenssingel Capelle aan den IJssel

De politie kreeg op Oudejaarsavond een melding van een inbraak aan de P.C Boutenssingel in Capelle aan den IJssel. Er was een inbraak gepleegd in de woningen van het voormalige Comenius College. Direct werd er naar drie mannen gezocht en de omgeving hermetisch afgesloten. Met behulp van een drone werd er in de bosjes gekeken. Helaas zijn ze niet meer aangetroffen.

Lees ook : Droneteam helpt meezoeken naar inbrekers P.C. Boutenssingel Capelle aan den IJssel

Foto : Jeffrey Jacobs

31-12-19 Uitslaande brand voor eetgelegenheid Groene Hilledijk Rotterdam

Aan de Groene Hilledijk ontstond afgelopen avond een forse brand doordat de brand in een scooter oversloeg naar de luifel van een winkel. Al snel was er sprake van een forse uitslaande brand. De winkel liep daardoor zeer zware schade op. Hoe de brand in de scooter ontstond is niet bekend.

Lees ook : Forse schade na brand in scooters Groene Hilledijk Rotterdam

Foto : Michael Hubregtse

31-12-19 Uitslaand brand op balkon Huslystraat Rotterdam

Omstreeks 21.40 uur brak er brand uit op een balkon van een flatwoning aan de Huslystraat in Rotterdam. Al snel greep de brand snel om zich heen en verspreidde zich over het gehele balkon. Door de hitte brak er ook een raam van de woning. De schade is door de rookontwikkeling behoorlijk. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel geblust.

Lees ook : Uitslaande brand op balkon Huslystraat Rotterdam (video)

Foto : Jeffrey Jacobs

01-01-20 Woning uitgebrand Kralinger Esch Rotterdam

De eerste woningbrand van dit jaar was omstreeks 00.05 uur aan de Kralinger Esch in Rotterdam. Op de 8ste etage was brand ontstaan in de keuken van de woning en greep snel om zich heen. De ter plaatse gekomen tankautospuit van de vrijwilligers uit Capelle aan den IJssel spoedde zich naar de 8ste etage en hebben de brand geblust. De schade is groot.

Lees ook : Woning uitgebrand op 8ste verdieping Kralinger Esch Rotterdam (video)

01-01-20 Brand op balkon van woning van Oosterzeestraat Rotterdam

Op het balkon van een woning aan de Van Oosterzeestraat in Rotterdam was omstreeks 00.15 uur brand ontstaan nadat er zwaar vuurwerk ontplofte. Hoe het vuurwerk er terecht kwam is niet bekend maar de brand die ontstond was behoorlijk, al snel stond het gehele balkon in de brand. De bewoners probeerden het nog zelf te blussen maar dit bleek tevergeefs. De schade is groot.

Lees ook : Brand op balkon van woning Van Oosterzeestraat Rotterdam (video)

01-01-20 Auto net niet in brand door afvalbrand Beukelsdijk Rotterdam

De eigenaar van een mini heeft nieuwjaarsnacht vreselijk veel geluk gehad, naast zijn auto was omstreeks 00.55 uur vuurwerkafval in brand gestoken en dreigde over te slaan naar de auto. De brandweer was snel ter plaatsen en bluste het brandje. De auto liep geen schade op

Lees ook : Auto bijna in brand door vuurwerk afval Beukelsdijk Rotterdam

01-01-20 Uitslaande brand op terras Aelwijn-Floriszstraat Rotterdam

Op het terras/balkon van een woning aan de Aelwijn-Floriszstraat brak omstreeks 00.43 uur een forse brand uit. Bij aankomst van de brandweer kwamen er metershoge vlammen vanaf het balkon. De brandweer moest een deur vernielen om goed bij de brand te kunnen komen.

Lees ook : Balkon in de brand Aelwijn-Floriszstraat Rotterdam (video)

01-01-20 Auto opgeblazen met vuurwerk Van Beethovenlaan Capelle aan den Ijssel

Op de van Beethovenlaan in Capelle aan den IJssel is afgelopen nacht omstreeks 01.00 uur een auto opgeblazen met vuurwerk. De klap was zo hard dat aan beide kanten de bumpers van het voertuig vielen. Ook de ramen van het voertuig raakten beschadigd. Vermoedelijk is er een vuurwerkbom afgegaan. De auto is opgehaald door een berger.

Lees ook : Voertuig beschadigd door vuurwerk Van Beethovenlaan Capelle aan den IJssel

01-01-20 Rookontwikkeling in gang van trappenhuis Valeriusrondeel Capelle aan den Ijssel

Bewoners van het Valeriusrondeel belden omstreeks 01.00 uur de brandweer omdat er op de 12e etage rookontwikkeling werd waargenomen in het trappenhuis. Bij aankomst van de brandweer was de brand echter al uit en verder weinig te doen meer. Mogelijk waren er kranten in brand gestoken, of was er vuurwerk afgegaan

Lees ook : Kranten in de brand gestoken Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel01-01-20 Vrachtwagen in brand Olympiaweg Rotterdam

Voor de tweede keer ontstond er omstreeks 02.00 uur een brand in een vrachtwagen langs de Olympiaweg in Rotterdam. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de cabine en was deels overgeslagen naar de laadbak. De brandweer had problemen met de voorziening van bluswater en liet een schuimblusvoertuig ter plaatse komen.

Lees ook : Vrachtwagen in de brand Olympiaweg Rotterdam (video)

01-01-20 Onrustig bij brandjes in Rotterdam-Ommoord

In de Rotterdamse wijk Ommoord werden op het Brongras afgelopen nacht wederom twee brandjes gesticht, de brandweer kwam ter plaatse om de vreugdevuren te blussen maar werden volgens andere media daar belaagd. De politie was ter plaatse om de rust te laten wederkeren

Lees ook : Afvalbrand snel geblust Brongras Rotterdam

01-01-20 Brand op dak van woning Generaal van der Heijdenplein Rotterdam

Woensdagmorgen 1 januari rond 4.00 uur is brand ontstaan in het dak van een woning aan de Generaal van der Heijdenstraat in Rotterdam. De bewoners probeerden zelf nog de brand te blussen maar dat bleek niet mogelijk. De brandweer was enige tijd bezig om de brand onder controle te krijgen.

Lees ook : Brand op dak van woning Generaal van der Heijdenstraat Rotterdam

01-01-20 Deur in brand van voormalig gerechtsgebouw Noordsingel Rotterdam

Woensdagmorgen 1 januari is omstreeks 04.30 uur brand ontstaan in het pand van de oude gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam. Er was een deur in brand gevlogen en hierdoor was er veel schade ontstaan door vrijgekomen rookontwikkeling. Het brandje zelf kon snel worden geblust.

Lees ook : Deur in brand Noordsingel Rotterdam01-01-20 Forse schade na aanrijding Rochussenstraat Rotterdam

Woensdagmorgen 1 januari rond 6.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rochussenstraat in Rotterdam. Twee auto’s botsten op elkaar met veel schade als gevolg. Een ter plaatse gekomen ambulancekoppel heeft. De inzittenden nagekeken maar deze hoefden niet naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Lees ook : Forse schade na aanrijding Rochussenstraat Rotterdam

01-01-20 Bestelbus verwoest door brand Albert Schweitzerplaats Rotterdam

Op de Albert Schweitzerplaats in Rotterdam Ommoord woedde rond 6.30 uur brand in een bestelbus. De brand was zo hevig dat twee naastgelegen voertuigen ook beschadigd raakten. De brandweer moest de bus deels openknippen om de brand volledig te kunnen blussen. De oorzaak is niet bekend.

Lees ook : Meerdere auto’s vernield door brand Albert Schweitzerplaats Rotterdam (video)

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Veiligheidsdiensten oefenen rondom Utrecht Centraal

Utrecht - Vanmiddag hebben veiligheidsdiensten geoefend op Utrecht centraal. De oefening, genaamd Explosive Lion, liep eigenlijk de hele...

Persoon gewond nadat explosief door brievenbus wordt gegooid Cortenbachsingel Rotterdam

Rotterdam - Bij een huis aan de Cortenbachsingel in Rotterdam is woensdagavond rond 23.00 uur een explosief naar...

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...