zaterdag, maart 6, 2021

Ambulance beschadigd door illegaal vuurwerk op Nieuwjaarsdag in Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht – Een projectiel dwars door de voorbumper en een scheur in de voorruit. Dit heeft de ontploffing van een Cobra, een zwaar illegaal stuk vuurwerk, veroorzaakt bij een ambulance, vlak de jaarwisseling.

Volgens de ambulancedienst was het vermoedelijk geen doelbewuste aanval op een ambulance, maar ze willen wel waarschuwen voor het gevaar wat het incident met zich meebracht.

Schimmen van wegrennende jongeren
De ambulancebemanning die het betreft, reed op 1 januari kort na middernacht surveillerend door de bebouwde kom van Hendrik-Ido-Ambacht en zag in de verte schimmen van wegrennende jongeren en rook.

Toen de ambulance vele seconden later de plek passeerde waar de groep gestaan had, volgde een enorme ontploffing met een voelbare drukgolf in de auto en een oorverdovende klap.

Slagkracht van een granaat
“Onze collega’s zijn gelukkig met de (grote) schrik vrijgekomen, maar als dit voorwerp een niet-beschermde passant had getroffen, dan waren de gevolgen mogelijk dodelijk geweest. Een Cobra heeft de slagkracht van een granaat.” Zo wordt er verteld op de website van de ambulancedienst. “We denken dat de ‘liefhebbers’ er geen flauw idee van hebben waarmee zij spelen.”

De dienst benadrukt dat het naar alle waarschijnlijkheid geen doelgerichte aanval was op de ambulance, maar hoopt dat de foto effect heeft op mensen: “Aan degenen die de schoen past (en wellicht hun ouders): laat de foto alsjeblieft eens op je inwerken.”

Related Articles

Grote verkeerscontrole levert aanhoudingen en overtredingen op Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De politie heeft bij een grootscheepse verkeerscontrole op de Hoofdweg...

Dode bij uitslaande brand Poelmanstraat Hellevoetsluis

0
Hellevoetsluis - Bij een brand in een woning aan de Poelmanstraat in Hellevoetsluis is zaterdagavond...

Lachgas, rijden onder invloed en verdachte auto’s opgepikt bij verkeerscontrole in Rotterdam-Ommoord

0
Rotterdam - Bij een verkeerscontrole nabij metro Graskruid op de Prins Alexanderlaan heeft de politie...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg