Agenten bekogeld met stenen bij ongeregeldheden evenement in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Meerdere agenten zijn zaterdagavond bekogeld met stenen nadat er ongeregeldheden uitbraken bij een uit de hand gelopen evenement aan de Wegastraat in Den Haag. Vier agenten raakten hierbij gewond. Bij de ongeregeldheden zijn vier personen aangehouden.

Rond middernacht kreeg de politie hoogte van onrust dat was ontstaan bij een evenement. Een groep van naar schatting 100 personen wilde zonder entreebewijs of fouillering een feest betreden. Toen zij het feest binnendrongen heeft de beveiliging besloten het event te beëindigen en de zaal te ontruimen. De bezoekers met kaartje werden hierdoor boos en weigerden de locatie te verlaten.

- Advertisement -

Vernielingen en bekogelde agenten
Na de melding was de politie snel ter plaatse. De groep van ongeveer 100-150 personen die de locatie niet wilden verlaten, keerde zich tegen de politie. Er werden vernielingen gepleegd en er werd met stenen en andere voorwerpen naar agenten gegooid. Hierbij raakten vier agenten lichtgewond. Eén van hen is ter plaatste door de ambulance gecontroleerd. De agenten doen aangifte.

Orde herstellen
Om de orde terug te krijgen, stelde de politie een linie op om de bezoekers te verwijderen, in samenwerking met de bereden politie. Door de hondensurveillance werden de honden ingezet. Een verdachte, die in zijn been is gebeten, is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

In totaal zijn vier personen aangehouden, zij zitten vast. Het rechercheonderzoek is in volle gang, meerdere aanhouding worden dan ook niet uitgesloten.

Een deel van de weggestuurde bezoekers bleef rond Den Haag Centraal hangen. Daar rijden geen nachttreinen. Om de bezoekers buiten het station te houden hebben meerdere agenten op linie de hal van Den Haag Centraal geblokkeerd. In overleg met NS is een extra trein ingezet voor deze groep, deze vertrok naar Holland Spoor onder begeleiding van de politie.

Getuigenoproep
Een rechercheteam van Bureau Laak doet onderzoek naar dit incident en is op zoek naar getuigen of mensen die beelden hebben die voor het onderzoek van belang zijn. U kunt beelden via deze link uploaden. Of neem contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...