In Frankrijk gestolen auto crasht in Rotterdam na achtervolging

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht is een gestolen Bentley klemgereden na een wilde achtervolging in Rotterdam.

Agenten zagen de peperdure bolide rijden op de Maasboulevard. Bij controle van het kenteken bleek de auto gesignaleerd als gestolen in Frankrijk.

- Advertisement -

Achtervolging
Na het geven van een stopteken ging de bestuurder er echter vandoor en volgde een achtervolging waarbij snelheden boven de honderd kilometer per uur werden behaald. Uiteindelijk kon het voertuig worden klemgereden op het Middellandplein.

Ook dit stopte de bestuurder niet en de man ging er te voet vandoor. Ver kwam hij niet, want na een valpartij kon hij worden aangehouden.

De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en uit een speekseltest bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde. Daarnaast zal de man verschillende boetes ontvangen voor de diverse verkeersovertredingen, het verlaten van een plek van een ongeval en verschillende andere feiten, voordat hij wordt uitgeleverd aan Frankrijk.

Mogelijk meer schadegevallen
In de wijk Coolhaven en Middelland heeft hij vermoedelijk ook schade gemaakt aan andere auto’s. Mocht u schade hebben dan kunt u zich melden bij de politie via 0900-8844.

- Advertisement -

Gerelateerd