In Frankrijk gestolen auto crasht in Rotterdam na achtervolging

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht is een gestolen Bentley klemgereden na een wilde achtervolging in Rotterdam.

Agenten zagen de peperdure bolide rijden op de Maasboulevard. Bij controle van het kenteken bleek de auto gesignaleerd als gestolen in Frankrijk.

- Advertisement -

Achtervolging
Na het geven van een stopteken ging de bestuurder er echter vandoor en volgde een achtervolging waarbij snelheden boven de honderd kilometer per uur werden behaald. Uiteindelijk kon het voertuig worden klemgereden op het Middellandplein.

Ook dit stopte de bestuurder niet en de man ging er te voet vandoor. Ver kwam hij niet, want na een valpartij kon hij worden aangehouden.

De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en uit een speekseltest bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde. Daarnaast zal de man verschillende boetes ontvangen voor de diverse verkeersovertredingen, het verlaten van een plek van een ongeval en verschillende andere feiten, voordat hij wordt uitgeleverd aan Frankrijk.

Mogelijk meer schadegevallen
In de wijk Coolhaven en Middelland heeft hij vermoedelijk ook schade gemaakt aan andere auto’s. Mocht u schade hebben dan kunt u zich melden bij de politie via 0900-8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...