Automobilist aangehouden na poging om file te omzeilen op A12

Date:

Deel bericht:

Nootdorp / Zoetermeer – Een man die gisteravond probeerde een file te omzeilen op de Rijksweg A12, heeft zich onverhoopt in de kijker van de politie geworpen. Hij had namelijk nog een hoop op zijn kerfstok.

Terwijl een hoop automobilisten rustig in de file reden, reed de betreffende bestuurder naar de afrit naar Nootdorp. Bij het kruispunt is het niet toegestaan direct weer de oprit op te rijden, maar daar had de bestuurder maling aan om zo op slinkse wijze een groot deel van de file langs te rijden.

- Advertisement -

Van alles mis bij controle
Helaas voor de automobilist werd deze actie opgemerkt door een motorrijder van de politie die hem hierop van de weg haalde. Bij controle bleek de man nog een openstaande boete te hebben die direct betaald moest worden. Daarnaast bleek het voertuig geschorst, was deze niet verzekerd en had deze een verlopen APK.

Speekseltest
Bovenop dit alles werd er ook nog een speekseltest afgenomen bij de man, die positief uitsloeg op gebruik van THC (de werkzame stof in marihuana). Hiervoor werd een rit naar het politiebureau onvermijdelijk voor de man.

Een politiearts heeft bij de verdachte bloed afgenomen en dit zal in een laboratorium onderzocht worden op de aanwezigheid van verdovende middelen. Daarbij wordt gekeken of de wettelijke grenswaarde van drugs in het verkeer zijn overschreden. Bij een overtreding wordt proces verbaal opgemaakt en volgt een mededeling onderzoek rijgeschiktheid aan het CBR.

Voor de diverse verkeersovertredingen werd proces verbaal opgemaakt en de openstaande boete werd geïnd. Omdat er werd gereden met een geschorst voertuig, zal mogelijke nog naheffing volgen vanuit de belastingdienst.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...

Auto belandt in sloot langs Oostweg in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandag 4 maart is iemand met de auto in een sloot beland langs de Oostweg in...