Zaken niet op orde bij 1 op 3 pakketbezorgers in regio Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Regio Rotterdam – Tijdens een grootschalige actie die politie heeft gehouden in de regio Rotterdam blijkt dat veel pakketbezorgers hun zaken niet op orde hebben. Dit gaat om zowel voertuigen als bezorgers.

In december heeft de politie vier actiedagen gehouden om pakketbezorgers te controleren. Dit gebeurde naar aanleiding van eerdere steekproefsgewijze controles, waarbij de voertuigen van de bezorgers regelmatig in slechte staat verkeerde. Bij de actie in december werden in totaal 59 bezorgers en hun voertuigen gecontroleerd. Bij 22 hiervan bleken er dingen mis.

- Advertisement -

Uitkeringsfraude
Negen bestuurders bleken te werken voor een koeriersbedrijf, maar ontvingen tegelijkertijd ook een uitkering. Tegen hun wordt nader onderzoek verricht in verband met onder andere uitkeringsfraude.

Niet in bezit van noodzakelijke documenten
Een kwart van de bestuurders bleek niet in het bezit van de noodzakelijke vervoersvergunningen of konden deze niet tonen. Tegen de bedrijven waarbij deze personen werken, worden processen-verbaal opgemaakt.

Ook zijn de voertuigen gecontroleerd op de technische staat. De politie heeft verder niets bekend gemaakt over de staat van de gecontroleerde voertuigen en opvolgende acties.

- Advertisement -

Gerelateerd