Zes jaar gevangenisstraf voor man die jonge vrouwen chanteerde en verkrachtte in Den Haag

donderdag 16 januari 2020 14:22

Den Haag – Een 25-jarige man is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het afdreigen van 10 jonge vrouwen in Den Haag. Ook verkrachtte hij twee vrouwen.

De veroordeelde man ging zeer berekenend en lafhartig te werk. Hij won eerst het vertrouwen van de slachtoffers door een geanimeerd chatgesprek met hen aan te gaan via social media, waarbij hij hen uiteindelijk vroeg om naaktfoto’s.

Met eenmaal deze foto’s in bezit, dreigde hij deze te publiceren waardoor de slachtoffers vanaf dat moment in angst leefden. In de zaken waarin de man slaagde in zijn afdreigingen wist hij de slachtoffers geld afhandig te maken. Twee slachtoffers heeft hij ook verkracht, één van hen zelfs drie keer.

Volledig toerekeningsvatbaar
De man is volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Uit het psychologisch onderzoek blijkt dat hij gemiddeld intelligent is, maar weinig oog en interesse heeft voor het welzijn van anderen. Alles bij elkaar opgeteld komt de rechtbank tot een gevangenisstraf van 6 jaar cel. Dit is lager dan de eis van de officier van justitie, omdat zij is uitgegaan van meer strafbare feiten dan de rechtbank bewezen acht.

 

0 reacties

Zes jaar gevangenisstraf voor man die jonge vrouwen chanteerde en verkrachtte in Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – Een 25-jarige man is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het afdreigen van 10 jonge vrouwen in Den Haag. Ook verkrachtte hij twee vrouwen.

De veroordeelde man ging zeer berekenend en lafhartig te werk. Hij won eerst het vertrouwen van de slachtoffers door een geanimeerd chatgesprek met hen aan te gaan via social media, waarbij hij hen uiteindelijk vroeg om naaktfoto’s.

Met eenmaal deze foto’s in bezit, dreigde hij deze te publiceren waardoor de slachtoffers vanaf dat moment in angst leefden. In de zaken waarin de man slaagde in zijn afdreigingen wist hij de slachtoffers geld afhandig te maken. Twee slachtoffers heeft hij ook verkracht, één van hen zelfs drie keer.

Volledig toerekeningsvatbaar
De man is volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Uit het psychologisch onderzoek blijkt dat hij gemiddeld intelligent is, maar weinig oog en interesse heeft voor het welzijn van anderen. Alles bij elkaar opgeteld komt de rechtbank tot een gevangenisstraf van 6 jaar cel. Dit is lager dan de eis van de officier van justitie, omdat zij is uitgegaan van meer strafbare feiten dan de rechtbank bewezen acht.

 

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Rhoon - Zondagavond 5 juli rond 18.30 uur hing een zware tak van een boom gevaarlijk boven het wegdek van de Lageweg in Rhoon. De brandweer werd ingezet om de tak af te zagen en tijdens hun werkzaamheden is deze bovenop een verkeersbord terechtgekomen en behoorlijk...

Persoon gewond bij steekpartij Bongerd Capelle aan den IJssel

Persoon gewond bij steekpartij Bongerd Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagavond 5 juli rond 18.40 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Bongerd in Capelle aan den IJssel. Een persoon raakte door het incident gewond in het gezicht. Agenten waren snel ter plaatse en ambulancepersoneel heeft het...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!