Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verdachte in Rotterdam
via

 

 

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Schiedam - Op de Julianalaan in Schiedam is gisteravond een auto gevonden met daarin een tas met een vuurwapen. Er is nog geen verdachte aangehouden. Agenten kwamen de auto op het spoor nadat de bestuurder ervan na het tanken zonder te betalen wegreed bij een...

Rotterdam – Op Coolsingel in Rotterdam Centrum hield de politie vanmorgen vroeg een 26-jarige Rotterdammer aan. Hij werkte niet mee en greep naar zijn zakken en wekte daarbij de indruk naar een wapen te grijpen. De politie voelde zich daardoor genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de man alsnog worden ingerekend.

Rond 05.15 uur herkenden agenten de Rotterdammer, die aan de signalementen voldeed als verdachte van een gewelddadige straatroof op 11 januari aan de Schimmelpenninckstraat in Rotterdam Noord.

In verband met de heftigheid van dit incident werd een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) toegepast. De man weigerde mee te werken en luisterde niet naar de aanwijzingen van de politie. Daarnaast maakte hij verdachte bewegingen met zijn handen en wekte daarbij de indruk naar een wapen te grijpen.

Hierop loste een agent een waarschuwingsschot waarop de 26-jarige verdachte alsnog kon worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en wordt gehoord.

 

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verdachte in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Op Coolsingel in Rotterdam Centrum hield de politie vanmorgen vroeg een 26-jarige Rotterdammer aan. Hij werkte niet mee en greep naar zijn zakken en wekte daarbij de indruk naar een wapen te grijpen. De politie voelde zich daardoor genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de man alsnog worden ingerekend.

Rond 05.15 uur herkenden agenten de Rotterdammer, die aan de signalementen voldeed als verdachte van een gewelddadige straatroof op 11 januari aan de Schimmelpenninckstraat in Rotterdam Noord.

In verband met de heftigheid van dit incident werd een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) toegepast. De man weigerde mee te werken en luisterde niet naar de aanwijzingen van de politie. Daarnaast maakte hij verdachte bewegingen met zijn handen en wekte daarbij de indruk naar een wapen te grijpen.

Hierop loste een agent een waarschuwingsschot waarop de 26-jarige verdachte alsnog kon worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en wordt gehoord.

 

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Politie vindt vuurwapen in auto in Schiedam

Schiedam - Op de Julianalaan in Schiedam is gisteravond een auto gevonden met daarin een tas met een vuurwapen. Er is nog geen verdachte aangehouden. Agenten kwamen de auto op het spoor nadat de bestuurder ervan na het tanken zonder te betalen wegreed bij een...

Agent van Eenheid Den Haag aangehouden

Agent van Eenheid Den Haag aangehouden

Een 34-jarige agent uit de eenheid Den Haag is dinsdag 25 februari aangehouden door de Rijksrecherche. Waarvan de man wordt verdacht, is niet bekend gemaakt. De verdachte werd vanochtend aangehouden. De politie is een intern onderzoek gestart en de agent is buiten...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!