donderdag, maart 4, 2021

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verdachte in Rotterdam

Rotterdam – Op Coolsingel in Rotterdam Centrum hield de politie vanmorgen vroeg een 26-jarige Rotterdammer aan. Hij werkte niet mee en greep naar zijn zakken en wekte daarbij de indruk naar een wapen te grijpen. De politie voelde zich daardoor genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de man alsnog worden ingerekend.

Rond 05.15 uur herkenden agenten de Rotterdammer, die aan de signalementen voldeed als verdachte van een gewelddadige straatroof op 11 januari aan de Schimmelpenninckstraat in Rotterdam Noord.

In verband met de heftigheid van dit incident werd een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) toegepast. De man weigerde mee te werken en luisterde niet naar de aanwijzingen van de politie. Daarnaast maakte hij verdachte bewegingen met zijn handen en wekte daarbij de indruk naar een wapen te grijpen.

Hierop loste een agent een waarschuwingsschot waarop de 26-jarige verdachte alsnog kon worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en wordt gehoord.

Related Articles

Jongen (17) aangehouden in Rotterdam Zevenkamp voor meerdere diefstallen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdagochtend met behulp van het Team Parate Eenheid een 17-jarige...

Politie houdt 16 jarige Rotterdam aan voor steekpartij Kruisplein Rotterdam

0
Rotterdam - Een 16-jarige Rotterdammer is donderdag aangehouden als verdachte van een steekpartij op het...

Hardleerse Rotterdammer raakt auto kwijt na rijden zonder rijbewijs

0
Nieuwveen - De politie heeft in een 21-jarige Rotterdammer staande gehouden in Nieuwveen nadat hij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg