Hulpdiensten overgeschakeld naar vernieuwd C2000 netwerk

Date:

Deel bericht:

De hulpdiensten in Nederland zijn afgelopen nacht succesvol gemigreerd naar het nieuwe communicatienetwerk C2000. Het netwerk is vernieuwd om goede mobiele communicatie tussen noodhulpdiensten te kunnen faciliteren. Een stabiele en veilig verbinding is noodzakelijk voor onder andere hun eigen veiligheid. Het ministerie van Justitie en veiligheid heeft zorgvuldige voorbereidingen getroffen om samen met de partners van de noodhulpdiensten de migratie vlekkeloos te laten verlopen.

Meer dan 80.000 hulpverleners communiceren 7 dagen per week, 24 uur per dag, via C2000 met de meldkamer en met elkaar. Zij gebruiken het gesloten systeem tijdens het dagelijks werk, maar ook bij grote incidenten en rampen. Afgelopen nacht moest er daarom worden teruggevallen op andere communicatiemiddelen zoals een mobiele telefoon. De portofoons en mobilofoons van de hulpverleners en de apparatuur in de meldkamer werd afgekoppeld van het oude C2000 netwerk en aangesloten op het nieuwe netwerk. De migratie is succesvol verlopen. Burgers hebben niets gemerkt van het migreren, het alarmnummer 112 bleef gewoon bereikbaar.

- Advertisement -

Bekijk hier een animatiefilm met uitleg over de migratie: https://youtu.be/o9L748x5tQs .

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd