donderdag, maart 4, 2021

Hulpdiensten overgeschakeld naar vernieuwd C2000 netwerk

De hulpdiensten in Nederland zijn afgelopen nacht succesvol gemigreerd naar het nieuwe communicatienetwerk C2000. Het netwerk is vernieuwd om goede mobiele communicatie tussen noodhulpdiensten te kunnen faciliteren. Een stabiele en veilig verbinding is noodzakelijk voor onder andere hun eigen veiligheid. Het ministerie van Justitie en veiligheid heeft zorgvuldige voorbereidingen getroffen om samen met de partners van de noodhulpdiensten de migratie vlekkeloos te laten verlopen.

Meer dan 80.000 hulpverleners communiceren 7 dagen per week, 24 uur per dag, via C2000 met de meldkamer en met elkaar. Zij gebruiken het gesloten systeem tijdens het dagelijks werk, maar ook bij grote incidenten en rampen. Afgelopen nacht moest er daarom worden teruggevallen op andere communicatiemiddelen zoals een mobiele telefoon. De portofoons en mobilofoons van de hulpverleners en de apparatuur in de meldkamer werd afgekoppeld van het oude C2000 netwerk en aangesloten op het nieuwe netwerk. De migratie is succesvol verlopen. Burgers hebben niets gemerkt van het migreren, het alarmnummer 112 bleef gewoon bereikbaar.

Bekijk hier een animatiefilm met uitleg over de migratie: https://youtu.be/o9L748x5tQs .

Related Articles

Jongen (17) aangehouden in Rotterdam Zevenkamp voor meerdere diefstallen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdagochtend met behulp van het Team Parate Eenheid een 17-jarige...

Politie houdt 16 jarige Rotterdam aan voor steekpartij Kruisplein Rotterdam

0
Rotterdam - Een 16-jarige Rotterdammer is donderdag aangehouden als verdachte van een steekpartij op het...

Hardleerse Rotterdammer raakt auto kwijt na rijden zonder rijbewijs

0
Nieuwveen - De politie heeft in een 21-jarige Rotterdammer staande gehouden in Nieuwveen nadat hij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg