Rotterdammer (31) opgepakt als verdachte bij moord Derk Wiersum

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Amsterdam – Maandag 27 januari heeft de politie een nieuwe verdachte aangehouden voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om een 31-jarige Rotterdammer.
De man werd maandagochtend vroeg in Amsterdam aangehouden door een arrestatieteam. Direct na de aanhouding zijn, onder leiding van de rechter-commissaris, op twee locaties in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen gedaan. Vandaag is de man voorgeleid en wordt zijn voorarrest met tenminste twee weken verlengd.
De Rotterdammer wordt verdacht van het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum. De 44-jarige Wiersum werd 18 september vorig jaar doodgeschoten bij zijn woning in Buitenveldert.

In deze zaak zitten nog twee eerder aangehouden verdachten vast: de 36-jarige Giërmo B. uit Almere en een 26-jarige man uit Soest. De twee verdachten worden verdacht voor het medeplegen van de moord en betrokkenheid bij de moord.

Meer details over de aanhouding en doorzoekingen worden momenteel niet gedaan, omdat het onderzoek nog in volle gang is.

- Advertisement -

Gerelateerd