Verdachte van terrorisme aangehouden in Delft

maandag 3 februari 2020 15:43

Delft – Maandag 3 februari heeft de politie in Delft een 40-jarige Iraniër aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag en deelname aan een terroristische organisatie.

In januari begon een strafrechtelijk onderzoek naar de man aan de hand van informatie van de AIVD. Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte samen met andere een of meerdere terrorische aanslag(en) voor aan het bereiden waren. Deze wilden ze in Iran plegen.

actief bij Iraanse verzetsbeweging ASMLA
De man is actief voor de Iraanse verzetsbeweging ASMLA die in Nederland en Denemarken is gevestigd. ASMLA is een organisatie die in 1999 in Iran is opgericht met als doel de bevrijding van de regio Ahwaz (Khuzastan) van Iran te bewerkstelligen.

De organisatie heeft een gewapende tak die aanslagen pleegt in Iran en voornamelijk de Revolutionaire Garde en de olie- en gasvelden als doelwit ziet. De organisatie heeft onder andere de aanslag op de militaire parade van de garde in 2018 geclaimd.

Samenwerking met Denemarken
In het strafrechtelijk onderzoek is er ook samengewerkt met de autoriteiten in Denemarken die in dat land eveneens aanhoudingen hebben gedaan van ASMLA-leden. De in Delft aangehouden verdachte zit momenteel vast en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

 

0 reacties

Verdachte van terrorisme aangehouden in Delft
Schrijver:

 

 

Delft – Maandag 3 februari heeft de politie in Delft een 40-jarige Iraniër aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag en deelname aan een terroristische organisatie.

In januari begon een strafrechtelijk onderzoek naar de man aan de hand van informatie van de AIVD. Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte samen met andere een of meerdere terrorische aanslag(en) voor aan het bereiden waren. Deze wilden ze in Iran plegen.

actief bij Iraanse verzetsbeweging ASMLA
De man is actief voor de Iraanse verzetsbeweging ASMLA die in Nederland en Denemarken is gevestigd. ASMLA is een organisatie die in 1999 in Iran is opgericht met als doel de bevrijding van de regio Ahwaz (Khuzastan) van Iran te bewerkstelligen.

De organisatie heeft een gewapende tak die aanslagen pleegt in Iran en voornamelijk de Revolutionaire Garde en de olie- en gasvelden als doelwit ziet. De organisatie heeft onder andere de aanslag op de militaire parade van de garde in 2018 geclaimd.

Samenwerking met Denemarken
In het strafrechtelijk onderzoek is er ook samengewerkt met de autoriteiten in Denemarken die in dat land eveneens aanhoudingen hebben gedaan van ASMLA-leden. De in Delft aangehouden verdachte zit momenteel vast en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

 

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Uitslaande brand legt schuur in as Molenstraat Born

Born - Zaterdagavond 6 juni rond 20.25 uur was een grote brand ontstaan in een schuur aan de Molenstraat in Born. Het gaat om een schuur achter een woonhuis die in lichterlaaie stond. Door het de brand komt kwam veel rook vrij. Hoe de brand in schuur is onstaan is nog...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!