Havenmedewerker en vier verdachten aangehouden in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een bedrijf aan de Europaweg op de Rotterdamse Maasvlakte hield de politie gisteren in totaal vijf mannen aan op verdenking van het plegen van voorbereidingshandelingen voor de handel in verdovende middelen. De vijf mannen uit Rotterdam zijn tussen de 19 en 55 jaar oud.

De Douane kreeg aan het einde van de middag een melding dat er twee vermoedelijke ‘uithalers’ op het terrein liepen. Uithalers zijn personen die drugs uit containers halen. Direct kwamen de Douane en Zeehavenpolitie in actie waar door twee verdachten van 19 en 34 jaar zijn aangehouden.

- Advertisement -

Het vermoeden bestond dat de mannen aan het eind van de middag het terrein opkwamen met hulp van een medewerker van het bedrijf. Onderzoek hiernaar leidde tot de aanhouding van een 55-jarige medewerker van het bedrijf.

Wederom verdachten op terrein
Rond half elf ’s avonds werd gezien dat er wederom twee personen over het hek van het terrein klommen. In samenwerking met de douane en een hondengeleider werd direct een onderzoek ingesteld.

Met hulp van de politiehelikopter, een schip van de zeehavenpolitie en het ondersteuningsteam van de douane zijn twee mannen van 29 en 28 jaar uit Rotterdam aangehouden die verstopt zaten in een container.

Onderzoek
Alle vijf de verdachten zitten nog vast en worden verder verhoord. Of beide zaken met elkaar te maken hebben maakt deel uit van het lopende onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Cocaïne ter waarde van ruim 2 miljoen euro onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april heeft de Douane dertig kilo cocaïne onderschept...

Brits vliegdekschip arriveert voor het eerst in de Rotterdamse haven

Hoek van Holland - Dinsdagochtend omstreeks tien uur kwam onder toeziend oog van veel mensen een vliegdekschip van...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen dagen weer meerdere drugsvondsten gedaan. In de nacht...

Vermiste onderhoudsmedewerker na val van boorplatform gevonden in 2e werkhaven Rotterdam

Rotterdam - De zeehavenpolitie heeft vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een vermiste man. Het 59-jarige slachtoffer uit Hoogvliet...