zaterdag, februari 27, 2021

Rotterdammers aangehouden na tonen wapens op social media

Rotterdam – De politie verrichtte vrijdag invallen in twee woningen in Rotterdam. De invallen vonden plaats nadat de politie kennis had genomen van videoclips op social media. Daarin werden vuurwapens en messen getoond. De politie hield twee verdachten aan op verdenking van verboden wapenbezit.

De verdachten van 17 en 27 jaar oud komen uit Rotterdam. De 17-jarige werd in zijn woning aangehouden. Die woning is daarna doorzocht. De politie vond €300,- aan vals geld. Dit is in beslag genomen.

De tweede verdachte, werd op straat aan de West-Kruiskade aangehouden. Daarop is zijn woning in Rottedam-Zuid onderzocht. In de beide woningen zocht de politie naar wapens, maar die zijn niet aangetroffen.

De verdachten zitten nog vast. Zij worden voorgeleid aan de rechtercommissaris. Het onderzoek is nog in volle gang.

‘Rappen is oké, maar niet met een wapen’
Politiechef Hans Vissers van de politie-eenheid Rotterdam reageert op de zaak: “Dat rappen een door jongeren gewaardeerde, eigentijdse muzikale uitingsvorm is over wat jongeren bezighoudt, is natuurlijk prima. Maar de verheerlijking van geweld, bedreigingen en het tonen van messen en vuurwapens alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, is onacceptabel.”

De driehoek van politie, openbaar ministerie en burgemeester hebben afgesproken om direct op dit soort filmpjes te reageren als de kans daarvoor bestaat. “De ernst en risico’s vragen om een zeer actieve houding van de politie en alle andere partners als jeugdwerk, scholen en gemeente.” voegt de politiechef eraan toe.

“We worden de laatste tijd steeds meer geconfronteerd met het bezit van vuurwapens en messen en ook met het daadwerkelijk gebruik daarvan door soms nog zeer jonge jongeren. We krijgen steeds vaker te maken met ernstige schiet- en steekincidenten. Dat is zeer zorgelijk en moet gestopt worden. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met filmpjes die op internet verschijnen waarbij het bezit en gebruik van steek- en vuurwapens wordt verheerlijkt en tot normaal wordt verklaard.”

Related Articles

Politie bezig met grootschalig forensisch onderzoek Bredeweg Zevenhuizen

0
Zevenhuizen - De politie is een grootschalig forensisch onderzoek gestart bij een boerderijwoning langs de...

Brandweer druk met schoorsteenbrand Knibbelweg Zevenhuizen

0
Zevenhuizen - De brandweer is zondagmiddag een flinke tijd bezig geweest met het blussen van...

Tientallen studenten bekeurd voor avondklok na groot feest in studentencomplex Oostzeedijk Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft vrijdagavond in een studentencomplex aan de Oostzeedijk in Rotterdam een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg