maandag, december 6, 2021
2.5 C
Rotterdam
maandag 6 december 2021

Storm Ciara op komst; wat te doen bij stormschade

- advertentie -

Landelijk – Vandaag vallen als voorbode voor morgen al de eerste druppels naar beneden. Morgen raast namelijk storm ‘Ciara’ over Nederland. Het KNMI heeft voor alle provincies code oranje aangekondigd.

De storm trekt vanuit de Noordzee over het land. Hierdoor zullen de kustprovincies het eerst te maken krijgen met de zware wind. In de middag neemt de wind verder toe en wordt er gewaarschuwd voor zware windstoten tot wel 140 km/u. In de avond is er vooral landinwaarts kans op zeer zware windstoten.

De storm gaat gepaard met stevige buien. over heel het land. In de nacht van zondag op maandag neemt de windkracht af, maar ook maandag moeten mensen nog rekening houden met harde windstoten.

Wie bel je bij stormschade?
Dat de harde wind en de regenbuien voor overlast gaan zorgen, is vrijwel zeker. Om de hulpdiensten te ontlasten, vragen brandweer en politie om eerst na te gaan of er wel gebeld hoeft te worden.

Bij acuut gevaar of spoed bel je alarmnummer 112. Hierbij moet je denken aan stormschades waarbij onderdelen op de openbare weg (en voorbijgangers) kunnen vallen of waterschade waar kans is op elektrocutie of waar u uzelf niet in veiligheid kunt brengen. Is er geen sprake van acuut gevaar en gaat het om een openbare ruimte, dan moet je de gemeente in kennis stellen.

Als er stormschade is in op eigen terrein en is er geen gevaar, dan moet u zelf actie ondernemen. Is er schade aan uw eigendom, bel dan altijd direct uw verzekeraar. Zij zullen ook adviseren wat u moet doen om mogelijk verdere schade te voorkomen.

Wilt u meer lezen over wie u belt voor wat voor storm- en wateroverlast? Lees verder op de website van de brandweer.

Hoe bereid je je voor?
Als advies wordt gegeven om in de tuin alvast te kijken naar dode takken aan bomen of losliggende dakpannen. Ook tuinmeubilair en losse potten kunnen het beste worden opgeborgen.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -