Schollebos Capelle aan den IJssel tot komend weekeinde afgesloten

dinsdag 11 februari 2020 14:51

Capelle aan den IJssel – Het Schollebos blijft tot en met volgend weekend afgesloten.  Dit heeft de gemeente laten weten. Op de toegangswegen van het stadsdeelpark staan borden waarop staat vermeld dat het bos niet toegankelijk is.

Tijdens de storm Ciara werd het bos afgesloten, maar de gemeente heeft besloten de afsluiting te verlengen: “Door de harde wind kunnen er nog steeds bomen omvallen en kunnen er onveilige situaties ontstaan.”

Het afsluiting zal tot tenminste aankomend weekeinde van kracht blijven: “De afsluiting van het Schollebos duurt in ieder geval nog tot en met komend weekend, omdat er berichten zijn dat er mogelijk een nieuwe storm opkomst is.” Zondag zal storm Dennis namelijk over Nederland trekken en waarschijnlijk voor nieuwe harde windstoten zorgen.

Via de website van de gemeente en via social media worden bezoekers op de hoogte gesteld van de afsluiting van het bos. Het bos zal dagelijks worden geïnspecteerd en bomen die op fiets- en wandelpaden zijn omgevallen worden direct weggehaald.

Gevaarlijke situaties kunnen worden gemeld via de website of 14010.

 

0 reacties

Schollebos Capelle aan den IJssel tot komend weekeinde afgesloten
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Het Schollebos blijft tot en met volgend weekend afgesloten.  Dit heeft de gemeente laten weten. Op de toegangswegen van het stadsdeelpark staan borden waarop staat vermeld dat het bos niet toegankelijk is.

Tijdens de storm Ciara werd het bos afgesloten, maar de gemeente heeft besloten de afsluiting te verlengen: “Door de harde wind kunnen er nog steeds bomen omvallen en kunnen er onveilige situaties ontstaan.”

Het afsluiting zal tot tenminste aankomend weekeinde van kracht blijven: “De afsluiting van het Schollebos duurt in ieder geval nog tot en met komend weekend, omdat er berichten zijn dat er mogelijk een nieuwe storm opkomst is.” Zondag zal storm Dennis namelijk over Nederland trekken en waarschijnlijk voor nieuwe harde windstoten zorgen.

Via de website van de gemeente en via social media worden bezoekers op de hoogte gesteld van de afsluiting van het bos. Het bos zal dagelijks worden geïnspecteerd en bomen die op fiets- en wandelpaden zijn omgevallen worden direct weggehaald.

Gevaarlijke situaties kunnen worden gemeld via de website of 14010.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!