Alcomobilist crasht auto in poging om aan politie te ontkomen in Rotterdam

donderdag 13 februari 2020 13:02

Rotterdam – Afgelopen nacht heeft een beschonken automobilist zijn auto gecrasht in een poging om aan de politie te ontkomen.

Agenten gaven op de Groene Hilledijk nabij Bree een stopteken aan de automobilist. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder direct gas en botste op een lantaarnpaal op de kruising Beijerlandselaan/Slaghekstraat. De man probeerde nog te voet te ontkomen, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

De 23-jarige Rotterdammer bleek een beginnend bestuurder en blies op het bureau 600 ug/L (ruim zeven keer hoger dan toegestaan). Het rijbewijs is hierop direct ingevorderd. Ook hebben agenten een proces-verbaal opgemaakt vanwege het gevaarlijke rijgedrag.


Beginnend bestuurder
Bestuurders die korter dan vijf jaar hun rijbewijs hebben vallen onder de categorie ‘beginnend bestuurder’. Voor hun geldt een lager promillagelimiet voor alcoholgebruik. In tegenstelling tot ervaren bestuurders waar de grens op 0,5 promille ligt, is het maximum voor beginnend bestuurders 0,2 promille.

 

0 reacties

Alcomobilist crasht auto in poging om aan politie te ontkomen in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Afgelopen nacht heeft een beschonken automobilist zijn auto gecrasht in een poging om aan de politie te ontkomen.

Agenten gaven op de Groene Hilledijk nabij Bree een stopteken aan de automobilist. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder direct gas en botste op een lantaarnpaal op de kruising Beijerlandselaan/Slaghekstraat. De man probeerde nog te voet te ontkomen, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

De 23-jarige Rotterdammer bleek een beginnend bestuurder en blies op het bureau 600 ug/L (ruim zeven keer hoger dan toegestaan). Het rijbewijs is hierop direct ingevorderd. Ook hebben agenten een proces-verbaal opgemaakt vanwege het gevaarlijke rijgedrag.


Beginnend bestuurder
Bestuurders die korter dan vijf jaar hun rijbewijs hebben vallen onder de categorie ‘beginnend bestuurder’. Voor hun geldt een lager promillagelimiet voor alcoholgebruik. In tegenstelling tot ervaren bestuurders waar de grens op 0,5 promille ligt, is het maximum voor beginnend bestuurders 0,2 promille.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!