Waddinxveen beleeft onrustige nacht door reeks autobranden; Politie zoekt getuigen

vrijdag 14 februari 2020 13:05

Waddinxveen – De brandweer en politie hebben het afgelopen druk gehad met meerdere voertuigbranden op verschillende plekken in Waddinxveen. In zes uur tijd raakten zeven voertuigen beschadigd door brand. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een of meerdere pyromanen.

De brandweer werd voor het eerst rond 01.25 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Passage in het centrum van de plaats. Aldaar bleken twee personenauto’s in lichterlaaie te staan. Nog eens een derde auto en een bestelbusje die te dicht bij de brandhaarden stonden, raakten beschadigd.

De overige drie voertuigbranden vonden allen plaats in het noorden van Waddinxveen. Rond 03.20 uur werd er op de De Genestetlaan een autobrand gemeld. Dit voertuig brandde volledig af. Een uur later om 04.15 uur stond een auto aan de Sparrengaarde in lichterlaaie. Ook deze brandde grotendeels af.

Rond 06.10 uur werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor een voertuigbrand. Ditmaal aan de Jacob van Lennepstraat, waar een kleine vrachtwagen in brand stond. Gelukkig was de brandweer hier op tijd bij en is de schade beperkt gebleven.

Onderzoek
De politie is bezig met een onderzoek naar de branden. De politie heeft afgelopen nacht volop gezocht in de omgeving naar verdachten, waaronder met politiehonden en de politiehelikopter. Ook zijn enkele kelderboxen bij een flat doorzocht. De politiewoordvoerster gaf aan dat er nog geen verdachten zijn aangehouden.

Getuigenoproep
De politie komt voor het onderzoek graag in contact met mensen die afgelopen nacht toevallig iets verdachts hebben gezien of gehoord. Ook mensen die andere bruikbare informatie hebben worden verzocht contact op te nemen. Informatie melden kan via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem tips melden kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of 0800-7000.

 

0 reacties

Waddinxveen beleeft onrustige nacht door reeks autobranden; Politie zoekt getuigen
Schrijver:

 

 

Waddinxveen – De brandweer en politie hebben het afgelopen druk gehad met meerdere voertuigbranden op verschillende plekken in Waddinxveen. In zes uur tijd raakten zeven voertuigen beschadigd door brand. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een of meerdere pyromanen.

De brandweer werd voor het eerst rond 01.25 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Passage in het centrum van de plaats. Aldaar bleken twee personenauto’s in lichterlaaie te staan. Nog eens een derde auto en een bestelbusje die te dicht bij de brandhaarden stonden, raakten beschadigd.

De overige drie voertuigbranden vonden allen plaats in het noorden van Waddinxveen. Rond 03.20 uur werd er op de De Genestetlaan een autobrand gemeld. Dit voertuig brandde volledig af. Een uur later om 04.15 uur stond een auto aan de Sparrengaarde in lichterlaaie. Ook deze brandde grotendeels af.

Rond 06.10 uur werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor een voertuigbrand. Ditmaal aan de Jacob van Lennepstraat, waar een kleine vrachtwagen in brand stond. Gelukkig was de brandweer hier op tijd bij en is de schade beperkt gebleven.

Onderzoek
De politie is bezig met een onderzoek naar de branden. De politie heeft afgelopen nacht volop gezocht in de omgeving naar verdachten, waaronder met politiehonden en de politiehelikopter. Ook zijn enkele kelderboxen bij een flat doorzocht. De politiewoordvoerster gaf aan dat er nog geen verdachten zijn aangehouden.

Getuigenoproep
De politie komt voor het onderzoek graag in contact met mensen die afgelopen nacht toevallig iets verdachts hebben gezien of gehoord. Ook mensen die andere bruikbare informatie hebben worden verzocht contact op te nemen. Informatie melden kan via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem tips melden kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of 0800-7000.

 

Mannen bedreigen 11-jarig meisje en overvallen woning Dr. De Visserstraat Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!