maandag, maart 8, 2021

Meer boetes voor verkeersovertredingen, minder boetes voor snelheid in 2019

Nederland – De politie heeft vorig jaar 530.698 verkeersovertreders staande gehouden en een boete gegeven. Dat is fors meer dan de 403.635 verkeersovertreders die in 2018 werden staande gehouden. Vooral voor het mobiel bellen werden veel verkeersdeelnemers aan de kant gezet. De stijging van het aantal staandehoudingen heeft vooral te maken met de extra politie-inzet op verkeersovertredingen. Vooral in 2018 lag die inzet vanwege onderhandelingen voor een beter CAO in 2018 lager.

De boetes welke worden geschreven bij een staandehouding komen grotendeels voort uit overtredingen voor te hard rijden, het negeren van een rood verkeerslicht en het telefoongebruik. Sinds 1 juli 2019 geldt er voor handbellen een strengere wetgeving, in een half jaar tijd werden er 21.327 boetes uitgeschreven voor het appen of bellen op de fiets.

Snelheidsovertredingen
De politie heeft vorig jaar minder snelheidsovertredingen vastgelegd, dit gebeurd met onder andere lasercontroles, flitspalen, mobiele flitsers en trajectcontroles. Het aantal bekeuringen stond in 2019 op 8.369.480, in 2018 waren dat er nog 9.182.573. Dat dit aantal daalt heeft te maken met de toenemende drukte op de weg en het gebruik van Apps als bijvoorbeeld Flitsmeister. De App waarschuwt in no-time automobilisten van flitsers langs de weg, en geeft aan waar flitspalen staan en trajectcontroles lopen. De politie zet mobiele flitsers vaak in op plekken waar te hard gereden worden, door het tijdig waarschuwen vanuit de politie zelf en de App Flitsmeister houden mensen zich van te voren al beter aan de snelheid.

 

Related Articles

Man gewond bij steekpartij Prins Hendrikstraat Vlaardingen

0
Vlaardingen - Een man is zondagavond gewond geraakt bij een steekpartij in de Prins Hendrikstraat...

Heinenoordtunnel A29 richting Rotterdam dicht na heftig ongeluk

0
Barendrecht - Bij een ernstig ongeluk net na de Heinenoordtunnel richting Rotterdam zijn zondagmiddag meerdere...

Wandelaar vindt babylijkje van jonger dan 24 weken oud in natuurgebied Heidestein Zeist

0
Zeist - Een wandelaar heeft rond 10.30 uur in het natuurgebied Heidestein in Zeist een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,368FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg