woensdag, oktober 27, 2021
13.6 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Meer boetes voor verkeersovertredingen, minder boetes voor snelheid in 2019

Nederland – De politie heeft vorig jaar 530.698 verkeersovertreders staande gehouden en een boete gegeven. Dat is fors meer dan de 403.635 verkeersovertreders die in 2018 werden staande gehouden. Vooral voor het mobiel bellen werden veel verkeersdeelnemers aan de kant gezet. De stijging van het aantal staandehoudingen heeft vooral te maken met de extra politie-inzet op verkeersovertredingen. Vooral in 2018 lag die inzet vanwege onderhandelingen voor een beter CAO in 2018 lager.

De boetes welke worden geschreven bij een staandehouding komen grotendeels voort uit overtredingen voor te hard rijden, het negeren van een rood verkeerslicht en het telefoongebruik. Sinds 1 juli 2019 geldt er voor handbellen een strengere wetgeving, in een half jaar tijd werden er 21.327 boetes uitgeschreven voor het appen of bellen op de fiets.

Snelheidsovertredingen
De politie heeft vorig jaar minder snelheidsovertredingen vastgelegd, dit gebeurd met onder andere lasercontroles, flitspalen, mobiele flitsers en trajectcontroles. Het aantal bekeuringen stond in 2019 op 8.369.480, in 2018 waren dat er nog 9.182.573. Dat dit aantal daalt heeft te maken met de toenemende drukte op de weg en het gebruik van Apps als bijvoorbeeld Flitsmeister. De App waarschuwt in no-time automobilisten van flitsers langs de weg, en geeft aan waar flitspalen staan en trajectcontroles lopen. De politie zet mobiele flitsers vaak in op plekken waar te hard gereden worden, door het tijdig waarschuwen vanuit de politie zelf en de App Flitsmeister houden mensen zich van te voren al beter aan de snelheid.

 

Related Articles

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

0
Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal...

Agenten trekken wapens op Koningslaan Rotterdam bij controle voertuig

0
Rotterdam - Dinsdag 26 oktober heeft de politie aan het begin van de middag een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes' [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg