Drukkere ochtendspits verwacht door boerenprotesten

Date:

Deel bericht:

Den Haag/regio – Woensdag 19 februari zullen de boeren wederom naar de regeringsstad afreizen voor nieuwe protesten. Mede hierom verwacht de ANWB een drukkere spits.

De boeren zullen wederom naar de hofstad komen om aandacht te vragen voor verschillende punten, waaronder het wegkopen van landbouwgrond om dit om te zetten in natuurgebieden; het verbod op gewasbeschermingsmiddelen; de wens om de bemestingsnorm voor fosfaat te verhogen; het stikstofbeleid en dat de boeren een beter verdienmodel willen.

- Advertisement -

Er worden morgen rond de 6.000 boeren verwacht. Ook andere groepen, zoals de bouwsector en ‘burgers in verzet’ sluiten zich morgen bij het protest aan. Tussen 11:00 en 14:20 zullen er vertegenwoordigers van de boeren en verschillende politici toespraken houden.

Drukke spits rondom Den Haag
De ANWB heeft in de verkeersverwachting aangegeven dat de boerenprotesten voor een extra drukke ochtend en mogelijk avondspits zullen zorgen. De drukte zal voornamelijk op de lokale wegen bevinden. Volgens de regels zullen de trekkers enkel via B-wegen naar Den Haag rijden en zal de politie hun escorteren. Het is afwachten of ze daadwerkelijk de snelwegen zullen ontwijken, bij eerdere protesten liepen snelwegen rondom Den Haag (A4, A12 en A44/N44) compleet vast.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...