woensdag, december 1, 2021
8.7 C
Rotterdam
woensdag 1 december 2021

Boerenprotest Den Haag eindigt met ME-optreden

- advertentie -

Den Haag – Woensdag 19 februari was de Hofstad weer het toneel van een groot boerenprotest. Honderden trekkers vanuit het hele land reisden wederom naar Den Haag om hun stem te laten horen.

Dit keer werd grotendeels gehoor gegeven door de boeren om niet met hun trekkers over de snelwegen te rijden. Enkele boeren die dit wel deden, werden bekeurd. Het was door het protest een drukkere spits dan gebruikelijk rondom de stad, maar dit was niet zo chaotisch als bij de eerdere boerenprotesten.

Artikel loopt door onder foto

Tegen het stikstofbeleid
De actiedag was georganiseerd door de boeren om te strijden tegen het huidige stikstofbeleid van het kabinet Rutte-III. Daarnaast zijn de boeren ook tegen de voornemens om landbouwgrond op te kopen, het verbod op gewasbeschermingsmiddelen; de wens om de bemestingsnorm voor fosfaat te verhogen; en dat de boeren een beter verdienmodel willen.

Gedurende de dag waren er op het Koekamp verschillende muzikale optredens en toespraken van politici en boeren. De dag zelf is zonder grote incidenten verlopen tot na afloop van het protest.

Artikel loopt door onder foto

Onrustig einde
Tegen het einde van de demonstratie wilden enkele honderden actievoerders naar het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit lopen om hier nog actie te voren. Dit werd door de politie tegengehouden. De ME, zowel te voet, te paard, als met hondengeleiders, werd dit tegengehouden. De groep werd gevorderd terug te gaan naar het Koekamp, waar een groot gedeelte ook gehoor aan gaf. Door middel van de oprukkende ME werd de resterende groep terug gedwongen. Hierbij vonden enkele arrestaties plaats.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -