Rotterdammers aangehouden voor schietincidenten bij Zoetermeerse nachtclubs

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer / Rotterdam – Deze week zijn twee Rotterdamse verdachten aangehouden in het onderzoek naar een aantal schietincidenten bij uitgaansgelegenheden in Zoetermeer. De clubs Magnum en Cobra aan de Van der Hagenstraat en Amsterdamstraat werden afgelopen jaar meermaals beschoten.

De verdachte zijn twee mannen uit Rotterdam met de leeftijden van 19 en 20 jaar oud. De 20-jarige verdachte werd maandagochtend aangehouden in Rotterdam. De tweede verdachte werd dinsdagochtend aangehouden in de Schiedam Penitentiare Inrichting (PI). Overigens sluit de politie niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Beide mannen zitten tenminste twee weken in voorarrest en worden gehoord.

- Advertisement -

Burgemeester blij met aanhoudingen
De schietincidenten waren voor de politie van hoge prioriteit. De Zoetermeerse burgemeester Aptroot is dan ook blij met de arrestaties van de verdachten: “De schietincidenten zijn onacceptabel. Goed werk van de politie dat zij de verdachten hebben opgespoord.”

Door het toedoen van de beschietingen zijn beide clubs gesloten. Club Magnum heeft definitief de deuren gesloten en in november werd op last van de burgemeester ook Club Cobra dicht. Het is nog afwachten of deze weer open gaat.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Voordeur portiek beschadigd na explosie op Generaal Van der Heijdenstraat in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 18 maart heeft er een explosie plaatsgevonden bij een...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...