Verdubbeling in 2019 aan in beslag genomen cocaïne in Rotterdamse haven

vrijdag 21 februari 2020 13:53

Rotterdam – Afgelopen jaar heeft het Hit and Run Cargo-team (HARC), een samenwerkingseenheid van Douane, FIOD, Zeehavenpoltie en Openbaar Ministerie, 33.732 kilo aan cocaïne in beslag genomen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2018. Toen werd er 18.947 kilo cocaïne onderschept.

Het HARC-team onderschepte in 2019 in totaal 141 partijen met cocaïne. Naast cocaïne werd er ook nog eens 519 kilo heroïne, 195 kilo marihuana en 86 kilo crystal meth in beslag genomen. Ook heeft het team in Vlissingen nog 3008 kilo cocaïne aangetroffen.

Wat het team vooral is opgevallen, is dat er vooral een toename was in grote partijen, van meer dan 1000 kilo. Het grootste deel van de drugs waren afkomstig uit Zuid-Amerika; Colombia, Ecuador en Brazilië.

Verbeterde opsporing of toename in aanvoer
De vraag is of de forse toename verklaarbaar is door de verbeterde opsporingstechnieken van het team of dat de totale aanvoer van drugs is toegenomen. Het blijft (logischerwijs) onbekend hoeveel drugs onopgemerkt zijn gebleven.

 

0 reacties

Verdubbeling in 2019 aan in beslag genomen cocaïne in Rotterdamse haven
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Afgelopen jaar heeft het Hit and Run Cargo-team (HARC), een samenwerkingseenheid van Douane, FIOD, Zeehavenpoltie en Openbaar Ministerie, 33.732 kilo aan cocaïne in beslag genomen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2018. Toen werd er 18.947 kilo cocaïne onderschept.

Het HARC-team onderschepte in 2019 in totaal 141 partijen met cocaïne. Naast cocaïne werd er ook nog eens 519 kilo heroïne, 195 kilo marihuana en 86 kilo crystal meth in beslag genomen. Ook heeft het team in Vlissingen nog 3008 kilo cocaïne aangetroffen.

Wat het team vooral is opgevallen, is dat er vooral een toename was in grote partijen, van meer dan 1000 kilo. Het grootste deel van de drugs waren afkomstig uit Zuid-Amerika; Colombia, Ecuador en Brazilië.

Verbeterde opsporing of toename in aanvoer
De vraag is of de forse toename verklaarbaar is door de verbeterde opsporingstechnieken van het team of dat de totale aanvoer van drugs is toegenomen. Het blijft (logischerwijs) onbekend hoeveel drugs onopgemerkt zijn gebleven.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!