Storm Ellen houdt huis in de regio

Date:

Deel bericht:

Regio – Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades.

Foto’s door Remco Gerritsen

- Advertisement -

De brandweer is druk in de weer om mensen te helpen met verschillende stormschades. Dit gaat van omgevallen bomen tot dakpannen die van huizen afwaaien en omgewaaide vrachtwagens. Ook zijn in diverse plaatsen de carnavalsoptochten afgeblazen.

Wat te doen bij stormschade? Bel niet voor elke schade de brandweer: Bel bij acuut gevaar of twijfel altijd 112. Bij schade aan de openbare ruimte kun je je gemeente bellen. Schade aan je eigen woning of terrein? Ruim het zelf op of bel een gespecialiseerd bedrijf. Neem ook gelijk contact op met de verzekering. Lees voor meer informatie op de website van de brandweer.

Code geel vanwege windstoten
Vanwege wederom harde windstoten heeft het KNMI voor een groot deel code geel afgeroepen (met uitzondering van het noorden van het land). In de westelijke kustprovincies zijn de windstoten het hardst. Ze kunnen van 100 km/u lokaal tot 115 km/u oplopen aan de kust. Ook maandagmiddag is er opnieuw kans op harde windstoten, maar gedurende de avond zal dit weer afnemen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...