donderdag, maart 4, 2021

15-jarige aangehouden als hoofdverdachte voor steekincident Pleinweg Rotterdam

Rotterdam – In zijn ouderlijk huis aan de Dordtselaan in Rotterdam is op maandag 24 februari de vermoedelijke hoofdverdachte aangehouden in het onderzoek dat zich richt op het steekincident aan de Pleinweg. De aanhouding van maandag volgt op een reeks aanhoudingen van vorige week.

Op woensdag 22 januari raakte een 17-jarige jongen ernstig gewond. Daar ging een ruzie met een groep jongens aan vooraf op de loopbrug vanaf Winkelcentrum Zuidplein richting de Pleinweg. De ruzie zette zich voort op de trap naar beneden. Dit liep uit op een vechtpartij waarbij de jongen werd geslagen. Toen hij wegliep werd hij in zijn rug gestoken. Het slachtoffer ging met een vriend naar het ziekenhuis, waar hij moest worden geopereerd.

Afgelopen week verrichte de politie al tien aanhoudingen. De verdachten hadden de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar en zijn allen woonachtig in Rotterdam. Bij de doorzoekingen van verschillende woningen van de verdachten werden meerdere messen gevonden.

Hoofdverdachte
Maandag 24 februari werd de elfde verdachte, een 15-jarige jongen, aangehouden in zijn ouderlijk huis. Hij wordt aangemerkt als hoofdverdachte. Uit onderzoek van de politie zou namelijk gebleken zijn dat de jongen een prominente rol speelde bij het steekincident. Bij een doorzoeking in de woning werden in zijn slaapkamer twee boksbeugels aangetroffen.

De 15-jarige verdachte wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Related Articles

Hardleerse Rotterdammer raakt auto kwijt na rijden zonder rijbewijs

0
Nieuwveen - De politie heeft in een 21-jarige Rotterdammer staande gehouden in Nieuwveen nadat hij...

Milieudienst DCMR : Het kan vanavond flink stinken rondom de Havens van Rotterdam

0
Rotterdam - Steeds meer inwoners van Rotterdam E.O bellen met de milieudienst DCMR dat het...

Lichtgewonde na ongeval tussen meerdere auto’s A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ongeluk op de A15 zijn woensdagmiddag rond 17.28 meerdere auto's betrokken...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg