Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid trekt aan de bel vanwege verlaging maximumsnelheid

Date:

Share post:

Regio – De ambulancedienst Zuid-Holland Zuid maakt zich zorgen over de aanstaande verlaging van de maximumsnelheid. “Waar het overige verkeer nu 130 mag, mogen wij nu 170 en straks ‘nog maar’ 140. Op het moment dat elke seconde telt, kan het toch verschil maken.”

Op 16 maart gaat de maximumsnelheid op alle Nederlandse snelwegen overdag (tussen 06:00 en 19:00 uur) omlaag naar 100 kilometer per uur, vanwege de stikstofproblematiek. De ambulancedienst trekt nu aan de bel, omdat dit voor hun ook betekent dat zij minder hard mogen rijden.

40 kilometer per uur harder dan limiet
Voor ambulances met spoedritten mogen zij 40 kilometer per uur harder dan het snelheidslimiet op de snelweg. Nu betekent dat als er een snelheidslimiet van 130 km/u geldt, dat zij 170 km/u mogen. Na het aanstaande limiet is dat 140 km/u. “Voor ons daalt op 16 maart dus ook de snelheid waarmee we naar onze patiënten kunnen, of waarmee we een patiënt naar het ziekenhuis kunnen brengen.”

Of het ook daadwerkelijk gevolgen gaat hebben voor de aanrijdtijden en het patiëntenvervoer weet de ambulancedienst nog niet. “We rijden in onze drukke regio overdag niet vaak op z’n allerhardst en altijd met veel oog voor ieders veiligheid. Maar op het moment dat elke seconde telt, kan het toch verschil maken. We doen natuurlijk ons uiterste best om tijdverlies tot een minimum te beperken.”

- Advertisement -

Gerelateerd