Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechtbank veroordeelde deze week een (inmiddels) 19-jarige jongen voor een aantal straatroven die hij oktober vorig jaar pleegde op Rotterdam-Zuid. Bij de straatroven maakte de jongen telkens een ketting buit.

Afgelopen oktober kreeg de politie verschillende meldingen over een kettingrukker die actief was op Rotterdam-Zuid. Hij sloeg vooral toe in de wijk Carnisse. 31 oktober hield de politie een destijds 18-jarige Rotterdammer aan, nadat hij op een gewelddadige manier probeerde de ketting van een 55-jarige Rotterdamse te stelen. Het slachtoffer raakte lichtgewond in haar gezicht.

- Advertisement -

Deze zaak werd aan een aantal anderen gelinkt, omdat ze zo op elkaar leken. Zo ontstond het vermoeden dat de jongen verantwoordelijk was voor meerdere straatroven. Dat bleek uiteindelijk ook het geval.

Oudere vrouwen doelwit
De verdachte richtte zich vooral op oudere vrouwen die op straat liepen, om vervolgens hun ketting af te trekken. Sommige slachtoffers liepen door het kettingrukken ook lichte verwondingen op. In totaal is de jongen vervolgd voor zeven straatroven op onder andere de Lepelaarssingel en het Amelandplein.

Straf
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tegen de verdachte een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechter ging mee met deze eis.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Schade bij woning na explosie op Blekerslaan in Rotterdam, minderjarige verdachte aangehouden

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 22 april heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning...