Drie aanhoudingen na reeks huisinvallen in de regio

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Rotterdam, Wateringen, Berkel en Rodenrijs – Bij invallen in een onderzoek naar drugshandel en witwassen zijn maandag 201.435 euro en een wapen aangetroffen. Drie mensen zijn aangehouden, hun voorarrest is inmiddels door de rechter-commissaris verlengd.

In totaal werd maandag op 25 plaatsen doorzoeking gedaan. Dat gebeurde onder andere in Den Haag, Rotterdam, Wateringen en Berkel en Rodenrijs. Bij de invallen werden meerdere specialistische teams van de politie ingezet, onder wie digitaal en financieel rechercheurs en de hondenbrigade. Op veel plaatsen is administratie in beslag genomen. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.

- Advertisement -

Het vuurwapen en het geld zijn bij één van de verdachten gevonden. Verder zijn bij de doorzoekingen meerdere PGP-telefoons (voor gecodeerde en ontraceerbare berichten) in beslag genomen, auto’s en meerdere merkhorloges, en zijn grote geldbedragen van 2.500, 18.000 en 35.000 euro aangetroffen.

Verdachten langer vast
Er zijn maandag drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 59-jarige en een 34-jarige man uit Den Haag en een 29-jarige man uit Maren-Kessel. De drie verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...