Vrouw opgenomen in Erasmus MC met Coronavirus, ook besmetting in Delft

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het Erasmus MC heeft volgenseen vrouw van rond de vijftig opgenomen met – uit eerste testresultaten – het Coronavirus. De vrouw zit in quarantaine en wordt medisch in de gaten gehouden.

De vrouw meldde zich zelf bij het Erasmus MC met griepverschijnselen. Ze werd direct in quarantaine geplaatst. Uit een eerste test blijkt dat ze besmet is. Een tweede test moet definitief uitsluitsel geven. Dit resultaat komt morgen.

- Advertisement -

Eerste besmettingen
Donderdagavond werd de eerste besmetting van Nederland bekend. Een man uit het Brabantse Loon op Zand was volgens het RIVM kort geleden in de Noord-Italiaanse regio Lombardije geweest. Hij wordt nu geïsoleerd verpleegd. Ook zijn vrouw en kind zijn inmiddels besmet en in quarantaine.

In Diemen zit een vrouw sinds vrijdag in quarantaine. Ook zij is in de Italiaanse regio Lombardije geweest. Ook haar partner en haar jongste kind zijn besmet. In Amsterdam sloot een kinderopvang vanwege het virus. Dit was overigens een beslissing van het bedrijf zelf en niet vanuit de overheid.

Ook vrouw uit Delft besmet
Een vrouw uit Delft zit sinds vandaag in thuis quarantaine. De vrouw had de griepverschijnselen en was in Noord-Italië geweest. Bij haar is nu vastgesteld dat het om het covid-19-virus gaat

‘Symptomen van de ziekte zijn koorts en luchtwegklachten, zoals kortademigheid of hoest’, zegt het RIVM. Het virus kan verspreid worden via druppels, bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van iemand anders. Of rondom het gelaat terecht komt.

Op dit moment zijn er acht besmettingen bekend, inclusief de vrouw in Rotterdam..

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd