Ontsnapte TBS-er Poortugaal doodgeschoten door politie in Gelderse Ochten

Date:

Deel bericht:

Poortugaal / Ochten – Zondag 1 maart is een ontsnapte TBS-er doodgeschoten in het Gelderse Ochten. Het slachtoffer was eerder vandaag met een tweede persoon ontsnapt uit kliniek de Kijvelanden in Poortugaal.

Het duo ontsnapte na het begin van de middag uit de kliniek in Poortugaal, nadat zij twee medewerkers hadden bedreigd en een medewerkster hadden gegijzeld. Tijdens hun ontsnapping hebben ze mogelijk ook geschoten net buiten de kliniek. Het duo vluchtte daarna in een zwarte bus voor de politie.

- Advertisement -

Vuurgevecht
Een arrestatieteam en een serie agenten wisten de bus te stoppen op de Cuneraweg in Ochten. De twee verdachten sprongen de sloot over en kwamen op een bedrijventerrein terecht. Daar is één van de mannen doodgeschoten door de politie. De politiewoordvoerder kon nog niet uitsluiten of een agent of een lid van het arrestatieteam de TBS-er heeft doodgeschoten.

Een groot deel van de omgeving is afgezet voor onderzoek. Ook is een rijstrook van de A15 richting Bemmel dicht in verband met het onderzoek.

Later meer…

Foto: AS Media

- Advertisement -

Gerelateerd