Achtervolging over A12 eindigt in Weiland

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dinsdag 3 maart heeft de politie twee mannen aangehouden na een achtervolging die van het centrum naar de A12 ging, en eindigde in een weiland.

Rond 04.30 uur zagen surveillerende agenten een Franse auto rijden in het centrum van Rotterdam. Toen de politie de bestuurder een stopteken gaven, leek hij in eerste instantie gehoor te geven, maar toen de agenten hem wilden aanspreken, ging hij ervandoor.

- Advertisement -

Op hoge snelheid probeerde de bestuurder te ontkomen en draaide vanuit de stad de A20 op. Eenmaal op de A12 zagen meerdere politie-eenheden dan eindelijk hun kans schoon om het voertuig klem te rijden. Dit lukte, maar de twee inzittenden probeerden alsnog te ontkomen.

De twee mannen renden door een sloot een naastgelegen weiland op. Agenten konden na een korte achtervolging te voet het tweetal aanhouden. Hierbij werd ook de hulp ingeschakeld van de politiehelikopter en hond. Het tweetal is overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. Naast de Franse auto liepen ook politievoertuigen schade op.

Foto’s: Politie Delfshaven

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...