zaterdag, oktober 16, 2021
9.5 C
Rotterdam
zaterdag 16 oktober 2021

Drie weken celstraf en taakstraf voor misbruikende Rotterdamse atletiektrainer

De rechtbank in Dordrecht heeft vandaag een 59-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot een celstraf van 18 dagen en een taakstraf van 180 uur. Als hij de komende drie jaar nog een keer in de fout gaat, moet hij alsnog een celstraf van 162 dagen uitzitten. De verdachte moet zich verplicht verder laten behandelen en zich laten begeleiden. Ook mag hij gedurende drie jaar geen minderjarigen trainen of coachen.

De man was jarenlang actief als atletiektrainer. De rechtbank acht bewezen dat hij als trainer zich aan grensoverschrijdend gedrag schuldig gemaakt door tijdens een massage de borsten van een pupil aan te raken terwijl hij op haar zat. Daarnaast is vast komen te staan dat de trainer tijdens het oefenen van starts twee pupillen bij de heupen heeft vastgepakt en zijn penis tegen de billen van die pupillen heeft geduwd.

Ook zou de verdachte één van zijn pupillen hebben getongzoend en een hand op haar bil hebben gelegd. Uit het dossier is daarvoor niet voldoende bewijs naar voren gekomen. De verdachte wordt van deze verdenking vrijgesproken.

Misbruik van positie
De verdachte stond bekend als een zeer vakkundig en betrokken trainer. Binnen de atletiekvereniging was volgens meerdere getuigen sprake van een vriendschappelijk en ongedwongen (fysiek) contact tussen de verdachte en de atleten.

Binnen die cultuur heeft de verdachte, enkel en alleen ten behoeve van zijn seksuele verlangens, herhaaldelijk grensoverschrijdend en ontuchtig gehandeld. Daarmee heeft hij zijn positie en aanzien binnen de atletiekwereld misbruikt. Keer op keer heeft hij ook het door de slachtoffers, ouders en de atletiekvereniging in hem gestelde vertrouwen geschaad, zo oordeelt de rechtbank.

Onaanvaardbare inbreuk
Met zijn handelen heeft de verdachte een onaanvaardbare inbreuk gemaakt op de lichamelijke en psychische integriteit van zijn pupillen. De rechtbank weegt zwaar op het grote leeftijdsverschil. Minderjarigen zijn juist vanwege hun leeftijd niet altijd in staat de juistheid en de gevolgen van hun handelen te overzien. In het bijzonder bij gedragingen die niet bij hun leeftijd passen, zoals seksuele handelingen.

Uit het op de zitting uitgeoefende spreekrecht en de voorgelezen schriftelijke slachtofferverklaringen is duidelijk naar voren gekomen hoezeer de slachtoffers zijn getroffen door het door de verdachte gepleegde misbruik. Aan de slachtoffers van de bewezen verklaarde feiten heeft de rechtbank schadevergoedingen toegekend.

Related Articles

Persoon op scooter zwaargewond na ongeluk Van Ostadelaan Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den Ijssel - Bij een éénzijdig ongeval op de Van Ostadelaan in Krimpen...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - Vannacht en gisteren heeft de Douane weer honderden kilo's cocaïne onderschept in de...

Twee aanhoudingen na poging beroving met vuurwapen in Ridderkerk

0
Ridderkerk - In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober heeft de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Personenauto belandt in sloot in Rotterdam

Personenauto belandt in sloot in Rotterdam [...]

'Gemeenten doen undercover onderzoek bij moskeeën'

'Gemeenten doen undercover onderzoek bij moskeeën' [...]

Derde drugsvangst in Rotterdamse haven in korte tijd

Derde drugsvangst in Rotterdamse haven in korte tijd [...]

Slachtoffer Duitse overstromingen dood in Rotterdam gevonden

Slachtoffer Duitse overstromingen dood in Rotterdam gevonden [...]

Man zwaargewond na van machinekamer van schip in Pernis

Man zwaargewond na van machinekamer van schip in Pernis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,061VolgersVolg