donderdag, maart 4, 2021

Zeer felle uitslaande brand verwoest woningen en winkels Schiedamseweg Rotterdam (video)

ROTTERDAM – Een felle brand in horecazaak De Engel heeft zondagavond meerdere winkels en woningen verwoest. De brand brak omstreeks 20.30 uur uit en greep snel om zich heen. De brandweer was snel ter plaatse en probeerde de brand nog van binnenuit te blussen. Het vuur was echter zo heet dat besloten werd om terug te trekken en de brand van buitenaf te blussen.

Omliggende woningen werden ontruimd, en ook woningen aan de achterzijde van de brand werden vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Twee personen zijn met klachten van rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere personen zijn ter plekke nagekeken. Een brandweerman raakte tijdens het blussen gewond aan zijn hand, hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis. De brandweer had grote moeite om de vuurhaarden goed te bereiken waardoor het blussen veel tijd in beslag nam. Pas rond 03.00 uur maandagmorgen werd het sein brand meester gegeven. De meeste wagens konden toen pas vertrekken.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Het restaurant, twee naastgelegen winkels en de woningen erboven kunnen als verloren worden beschouwd. Het is niet bekend hoe de bouwtechnische staat van deze woningen momenteel is. Het herstellen zal maanden in beslag gaan nemen. De gemeente en stichting Salvage staan de bewoners bij om voor hen op zoek te gaan naar vervangende woonruimte.

 

Foto’s : AS Media Kevin Schenk

20200308205058.jpg

Related Articles

Hardleerse Rotterdammer raakt auto kwijt na rijden zonder rijbewijs

0
Nieuwveen - De politie heeft in een 21-jarige Rotterdammer staande gehouden in Nieuwveen nadat hij...

Milieudienst DCMR : Het kan vanavond flink stinken rondom de Havens van Rotterdam

0
Rotterdam - Steeds meer inwoners van Rotterdam E.O bellen met de milieudienst DCMR dat het...

Lichtgewonde na ongeval tussen meerdere auto’s A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ongeluk op de A15 zijn woensdagmiddag rond 17.28 meerdere auto's betrokken...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg