Zeer felle uitslaande brand verwoest woningen en winkels Schiedamseweg Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

ROTTERDAM – Een felle brand in horecazaak De Engel heeft zondagavond meerdere winkels en woningen verwoest. De brand brak omstreeks 20.30 uur uit en greep snel om zich heen. De brandweer was snel ter plaatse en probeerde de brand nog van binnenuit te blussen. Het vuur was echter zo heet dat besloten werd om terug te trekken en de brand van buitenaf te blussen.

Omliggende woningen werden ontruimd, en ook woningen aan de achterzijde van de brand werden vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Twee personen zijn met klachten van rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere personen zijn ter plekke nagekeken. Een brandweerman raakte tijdens het blussen gewond aan zijn hand, hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis. De brandweer had grote moeite om de vuurhaarden goed te bereiken waardoor het blussen veel tijd in beslag nam. Pas rond 03.00 uur maandagmorgen werd het sein brand meester gegeven. De meeste wagens konden toen pas vertrekken.

- Advertisement -

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Het restaurant, twee naastgelegen winkels en de woningen erboven kunnen als verloren worden beschouwd. Het is niet bekend hoe de bouwtechnische staat van deze woningen momenteel is. Het herstellen zal maanden in beslag gaan nemen. De gemeente en stichting Salvage staan de bewoners bij om voor hen op zoek te gaan naar vervangende woonruimte.

 

Foto’s : AS Media Kevin Schenk

20200308205058.jpg

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...