SAR Nederland op zoek naar nieuwe vrijwilligers in regio Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Regio Rotterdam – Search and Rescue (SAR) Nederland is een vrijwilligersorganisatie die helpt bij de opsporing van vermiste personen. Om ervoor te zorgen dat zij ook komende jaren kunnen worden ingezet, zijn ze op zoek naar vrijwilligers in de Rotterdam en omstreken.

SAR Nederland is een non-profit organisatie met als doel vermiste personen op te sporen met een professioneel team op het water en/of land.
“Met een groot aantal vrijwilligers en expertise in het team zijn wij in staat om op korte termijn een inzet te doen bij acute vermissing, maar ook bij het zoeken naar langere vermisten worden we met regelmaat ingezet.”

- Advertisement -

Een SAR-team wordt ingezet op verzoek van de hulpdiensten en/of familieleden van de vermiste. Het team is er op gericht om mensen te vinden of op zijn minst onzekerheden weg te nemen.

Vrijwillig en belangeloos
“Vanwege het groot aantal vrijwilligers die in allerlei omstandigheden belangeloos ingezet kunnen worden is onze volharding groot. Wij werken puur vanuit ons hart. Door de ervaringen die we hebben opgedaan met verschillende zoektochten naar vermisten zijn wij super gemotiveerd om de onzekerheden weg te nemen, want het zal je kind, huisgenoot of familielid maar zijn die niet meer thuiskomt.”

Door de vele vermisten in Nederland wil de organisatie meer mensen gaan werven in verschillende steden in Nederland. Zij zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor hun water en/of landteam.

“Wij hebben inmiddels al een groot aantal inzetten gehad, maar komen mankracht te kort om effectief door heel Nederland te kunnen werken.”
Inzetten zijn vaak in het weekend, maar ook doordeweeks en s ’avonds kunnen deze plaatsvinden. “Spreekt het je aan om onderdeel van ons team te worden, neem dan contact met ons op!”


Aanmelden als vrijwilliger
Sta jij zelf mentaal en fysiek stevig in je schoenen? Heb je voldoende tijd over voor inzetten en training en een positieve instelling? Overweeg dan om je aan te melden als nieuw teamlid bij de SAR.

Kijk voor meer informatie op de website van SAR Nederland en voor vragen kunt u het contactformulier gebruiken of mailen naar info@sarnederland.nl.


Foto boven artikel door SAR Nederland

- Advertisement -

Gerelateerd