zaterdag, mei 8, 2021
10 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Zeven aanhoudingen na berovingen in Rotterdam-Zuid

Rotterdam – Een groep jongens beroofde gistermiddag twee jongens op de Enk in Rotterdam-Zuid. Zeven jongens werden aangehouden. Die avond werd ook een 17 jarig meisje beroofd op de hoek van de Hovendaal en de Enk. De politie gaat niet uit van een verband tussen beide berovingen.

Drie vrienden liepen maandagmiddag over straat toen er opeens drie jongens achter hun stonden. Eén van de daders trok een mes en pakte een dure tas af van één van de slachtoffers. Een ander slachtoffer wist te ontkomen en weg te rennen. Op de Meiland kreeg dit slachtoffer echter een groep van zo’n zeven á acht jongens achter zich aan. In die groep ook één van de eerdere drie daders. Deze duwde het slachtoffer op de grond, bedreigde hem met een mes en dwong hem zijn telefoon af te geven.

In de omgeving hielden agenten zeven verdachten aan in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Vier zitten er nog steeds vast. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die informatie hebben over deze beroving.

Tweede beroving
Maandagavond vond een tweede beroving plaats op de hoek van de Hovendaal en de Enk. Een 17-jarig meisje was op weg naar huis toen zij op deze kruising werd aangesproken door een jongen met een bivakmuts op en met een groot mes in zijn handen. De jongen eiste de schoenen van het meisje.

Het meisje probeerde zich te verweren, waardoor zij een kleine snee in haar hand opliep. De berover ging er met de schoenen van het meisje vandoor en rende weg in de richting van de Smeetlandsedijk. Ook van deze beroving komt de recherche graag in contact met getuigen.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord, of andere informatie heeft over de berovingen. De opsporingseenheid gaat vooralsnog niet uit van een verband tussen de twee berovingen.

Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844. Anoniem melden kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Related Articles

Amsterdammer (21) aangehouden voor serie explosies in Rotterdam

0
Rotterdam - Politieonderzoek leidde vrijdagvanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een...

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Dode en gewonden na ernstig ongeval A20 Schiedam (video)

0
Schiedam - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A20 ter hoogte van Schiedam is vrijdagavond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois [...]

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam [...]

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg