RET schaalt dienstregeling verder af

Date:

Share post:

Rotterdam – Op maandag 23 maart schaalt de RET zijn dienstregeling verder af, naar 50 tot 60 procent van de gebruikelijke capaciteit. Bussen, trams en metro’s rijden daardoor minder vaak. De maatregel komt omdat er minder personeel beschikbaar is en ook minder mensen nu reizen met het openbaar vervoerd. De maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag 5 april.

Al eerder nam de RET – naast vele andere vervoersbedrijven – diverse maatregelen door het Corona-virus: Zo kunnen busreizigers al niet meer voorin de voertuigen instappen en kunnen niet dicht bij de chauffeur komen. De buurtbussen rijden niet en Metrovoertuigen rijden op volle lengte, zodat reizigers afstand kunnen houden van elkaar. Maar nu heeft de RET aanvullende besluiten genomen (zie voor alle maatregelen het overzicht onderaan het artikel).

“Dit zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke maatregelen.”, zo legt Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, uit. “Met deze dienstregeling stemmen we ons aanbod af op de sterk afgenomen vraag en kunnen mensen die aangewezen zijn op het OV, daar nog gebruik van maken. Daarnaast vangen we de uitval onder ons personeel op. Ik heb grote bewondering voor hoe zij hun werk in deze lastige omstandigheden blijven doen.”

Er wordt geadviseerd om voor het reizen de Real Time App of de RET Reisplanner te raadplegen.


Overzicht Maatregelen RET
Hieronder ziet u een overzicht van de nieuw-aangekondigde maatregelen. Eronder vindt u de al eerder genomen maatregelen.

Bus
Alle lijnen rijden doordeweeks en op zaterdag van 6.00 uur tot 0.30 uur elke 20 of 30 minuten. Kleinere busjes rijden niet meer, dat geldt ook voor STOPenGO.

Metro
De lijnen B, C, D en E rijden doordeweeks en op zaterdag van 6.00 uur tot 24.00 uur elk kwartier, aangevuld met een pendel op de A-lijn tussen Graskruid en Binnenhof. Die rijdt ook elke 15 minuten en sluit aan. Op het deel waar de lijnen samenlopen (Rotterdam Centraal-Slinge en Schiedam Centrum-Capelsebrug) zorgt dit voor een frequentie van elke 7,5 minuten.

Tram
Alle lijnen rijden alle dagen van de week van 6.00 uur tot 24.00 uur elke 20 minuten. Op de trajecten Laan op Zuid-Rotterdam Centraal en Bachplein-De Esch ontstaat hierdoor een frequentie van elke 10 minuten. Lijn 20 rijdt niet.

Fast Ferry
Voor de Fast Ferry zou normaal gesproken per 28 maart de zomerdienstregeling ingaan. Dat gebeurt niet: de Ferry blijft varen volgens de winterdienst. De Ferry vaart dus niet in de weekenden.

Al eerder gelden de volgende aanpassingen:

  • De inzet van de IYYO/shuttlebus als aanvullend vervoer bij werkzaamheden wordt per direct stopgezet. Dit geldt voor tram 2 op de Reyerdijk en tram 8 op de Kleiweg.
  • Er rijden vanaf vrijdag 20 maart geen BOB-bussen meer
  • Er rijden vanaf vrijdag 20 maart geen extra late diensten meer op de vrijdag- en zaterdagavond – de zogenaamde weekendmetro komt daarmee te vervallen
  • Er rijden nu al geen buurtbussen meer
  • Metro- en trambestuurders openen de deuren automatisch zodat reizigers niet op de knop hoeven te drukken. Het duurt ongeveer 2 seconden voordat de deuren openen.

Voor alle maatregelen zie ook de speciale pagina over coronamaatregelen op de website van de RET.

- Advertisement -

Gerelateerd