Nieuwe besmettingen in onder andere Capelle aan den IJssel en Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Het RIVM heeft wederom niet besmettingen gemeld, in de Rotterdamse regio zijn er momenteel 234 besmet of besmet geweest. Alleen in Hendrik-Ido-Ambacht, Gorinchem en Sliedrecht zijn in de regio Rijnmond nog geen besmettingen vastgesteld. Het afgelopen etmaal kwamen er 534 besmettingen bij. Inmiddels zijn er 2994  besmettingen gemeld waarvan er de meeste (1012)  in Noord Brabant en (405) in Zuid Holland wonen. Inmiddels zijn er 106 personen overleden door het virus. Alle overleden hadden onderliggende gezondheidsklachten en waren tussen de 63- en 95 jaar.

In Capelle aan den IJssel is voor de derde dag op rij een besmetting gemeld. Het totaal staat daarmee op 3 besmettingen. Uit de huidige gegevens van het RIVM blijkt dat er in Capelle aan den IJssel ten opzichte van omringende gemeenten relatief weinig besmettingen zijn. Alleen in de gemeente Zuidplas zijn nog geen besmettingen gemeld. De gemeentes Rotterdam (16,1 besmettingen per 100.000 inwoners), Krimpen aan den IJssel (6,8) en Krimpenerwaard (12,5) hebben hogere percentages van coronabesmettingen.

- Advertisement -

Bekijk hieronder de meest actuele cijfers van de GGD:

Alblasserdam – 3
Albrandswaard – 6
Barendrecht – 6
Brielle – 1
Capelle a/d IJssel – 3
Dordrecht – 9
Goeree-Overflakkee – 13
Gorinchem – 0
Hardinxveld-Giessendam – 6
Hellevoetsluis – 2
Hendrik-Ido-Ambacht – 0
Hoeksche Waard – 16
Krimpen a/d IJssel – 3
Lansingerland – 14
Maassluis – 2
Molenlanden – 9
Nissewaard – 15
Papendrecht – 2
Ridderkerk – 2
Rotterdam – 100*
Schiedam – 5
Sliedrecht – 0
Vlaardingen – 7
Westvoorne – 3
Zwijndrecht – 6
Gemeente onbekend – 1

Het RIVM meldt dat het daadwerkelijke getal waarschijnlijk hoger ligt, onder andere door het tekort aan testen en mensen die zich niet melden of laten testen.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd