Stijging van ruim 1000 nieuwe besmettingen en 78 doden

donderdag 26 maart 2020 21:55

In de afgelopen 24 uur zijn er 1019 nieuwe besmettingen geregistreerd, in totaal zijn er nu 7431 geteste personen besmet. Het daadwerkelijk aantal ligt beduidend hoger aldaar niet iedereen kan worden getest. Het aantal overleden personen is met 78 stuks toegenomen tot een totaal van 434 doden. Het aantal opgenomen patienten is met 315 gestegen, in totaal zijn (of geweest) 2151 personen opgenomen.

Duiding
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

In de afgelopen 24 uur werden in Rotterdam-Rijnmond 51 mensen positief getest op corona. Het aantal coronabesmettingen staat sinds donderdag in totaal op 433.

 

In de regio Rotterdam-Rijnmond is het als volgt :

De laatste cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond, per 25 maart 16:00 uur:

Albrandswaard 20
Barendrecht 17
Brielle 1
Capelle a/d IJssel 23
Goeree-Overflakkee 49
Hellevoetsluis 6
Krimpen a/d IJssel 6
Lansingerland 26
Maassluis 8
Nissewaard 26
Ridderkerk 9
Rotterdam 201*
Schiedam 15
Vlaardingen 19
Westvoorne 7

Totaal 433
* 1 persoon verblijft in een andere regio, maar wel hier woonachtig

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Stijging van ruim 1000 nieuwe besmettingen en 78 doden
Schrijver:

 

 

In de afgelopen 24 uur zijn er 1019 nieuwe besmettingen geregistreerd, in totaal zijn er nu 7431 geteste personen besmet. Het daadwerkelijk aantal ligt beduidend hoger aldaar niet iedereen kan worden getest. Het aantal overleden personen is met 78 stuks toegenomen tot een totaal van 434 doden. Het aantal opgenomen patienten is met 315 gestegen, in totaal zijn (of geweest) 2151 personen opgenomen.

Duiding
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

In de afgelopen 24 uur werden in Rotterdam-Rijnmond 51 mensen positief getest op corona. Het aantal coronabesmettingen staat sinds donderdag in totaal op 433.

 

In de regio Rotterdam-Rijnmond is het als volgt :

De laatste cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond, per 25 maart 16:00 uur:

Albrandswaard 20
Barendrecht 17
Brielle 1
Capelle a/d IJssel 23
Goeree-Overflakkee 49
Hellevoetsluis 6
Krimpen a/d IJssel 6
Lansingerland 26
Maassluis 8
Nissewaard 26
Ridderkerk 9
Rotterdam 201*
Schiedam 15
Vlaardingen 19
Westvoorne 7

Totaal 433
* 1 persoon verblijft in een andere regio, maar wel hier woonachtig

 

Mannen bedreigen 11-jarig meisje en overvallen woning Dr. De Visserstraat Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!