Trouwstoetganger die agent knock-out sloeg, mag rechtszaak verder in vrijheid afwachten

donderdag 26 maart 2020 18:05

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag beslist dat de man die wordt verdacht van het slaan van een agent, verder in vrijheid de behandeling van zijn strafzaak mag afwachten. De advocaat van de verdachte had daar om gevraagd.

Vrijdagmiddag 30 augustus zorgde een trouwstoet voor overlast in de Rotterdamse binnenstad. Nadat een agent de stoet tot stoppen maande en de feestgangers aansprak, werd hij plots van achteren geslagen. Hierdoor verloor de agent tijdelijk het bewustzijn.

Het incident schokte Nederland en de andere feestgangers hielden de lippen stijf. Uiteindelijk leidde het onderzoek dan toch naar een verdachte en werd deze in de vroege ochtend van 9 oktober aangehouden, terwijl hij zich onder een bed nog probeerde te verstoppen.

Al bijna halfjaar in voorarrest
De verdachte in deze zaak zit al bijna zes maanden in voorlopige hechtenis. De rechtbank is tot de beslissing gekomen dat de voorlopige hechtenis van de verdachte wordt geschorst gelet op de ‘persoonlijke belangen van de verdachte’. Daarnaast is er ook nog geen zicht op een datum van de inhoudelijke behandeling van de mishandeling.

De verdachte moet zich in de tussentijd laten behandelen voor zijn gedragsproblematiek door zijn verstandelijke beperking. De reclassering moet daarvoor de meest geschikte instelling uitzoeken.

De verdachte gaat verblijven in een begeleid wonen situatie waar hij zich moet houden aan de aanwijzingen die daar gelden. Ook mag hij geen drugs gebruiken en wordt daar op gecontroleerd. Verder geldt een meldplicht bij de reclassering.

De schorsing gaat in op maandag 30 maart 2020 om 10.00 uur.

 

0 reacties

Trouwstoetganger die agent knock-out sloeg, mag rechtszaak verder in vrijheid afwachten
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag beslist dat de man die wordt verdacht van het slaan van een agent, verder in vrijheid de behandeling van zijn strafzaak mag afwachten. De advocaat van de verdachte had daar om gevraagd.

Vrijdagmiddag 30 augustus zorgde een trouwstoet voor overlast in de Rotterdamse binnenstad. Nadat een agent de stoet tot stoppen maande en de feestgangers aansprak, werd hij plots van achteren geslagen. Hierdoor verloor de agent tijdelijk het bewustzijn.

Het incident schokte Nederland en de andere feestgangers hielden de lippen stijf. Uiteindelijk leidde het onderzoek dan toch naar een verdachte en werd deze in de vroege ochtend van 9 oktober aangehouden, terwijl hij zich onder een bed nog probeerde te verstoppen.

Al bijna halfjaar in voorarrest
De verdachte in deze zaak zit al bijna zes maanden in voorlopige hechtenis. De rechtbank is tot de beslissing gekomen dat de voorlopige hechtenis van de verdachte wordt geschorst gelet op de ‘persoonlijke belangen van de verdachte’. Daarnaast is er ook nog geen zicht op een datum van de inhoudelijke behandeling van de mishandeling.

De verdachte moet zich in de tussentijd laten behandelen voor zijn gedragsproblematiek door zijn verstandelijke beperking. De reclassering moet daarvoor de meest geschikte instelling uitzoeken.

De verdachte gaat verblijven in een begeleid wonen situatie waar hij zich moet houden aan de aanwijzingen die daar gelden. Ook mag hij geen drugs gebruiken en wordt daar op gecontroleerd. Verder geldt een meldplicht bij de reclassering.

De schorsing gaat in op maandag 30 maart 2020 om 10.00 uur.

 

Mannen bedreigen 11-jarig meisje en overvallen woning Dr. De Visserstraat Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!