Gemeente Capelle sluit 14 speelplekken vanwege coronavirus (video)

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel  – Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan sluiten we per direct 14 speelplekken in de stad waar veel jongeren bij elkaar komen. Burgemeester Oskam gebruikt hiervoor de regionale noodverordening. Onder de gesloten speelplekken bevinden zich de voetbalkooien in Fascinatio, verschillende Johan Cruijff voetbalveldjes en de JOP’s (Jongeren Ontmoetings Plekken).

- Advertisement -

Burgemeester Oskam: “De gezondheid van bezoekers van deze plekken staat voorop. Op de speelplekken, voetbalkooien en Cruijffveldjes komen nu te veel jongeren samen die te dicht op elkaar staan, spelen of sporten. Het handhaven van de regel om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden en te voorkomen dat er groepjes mensen van drie of meer personen ontstaan is op deze plekken in Capelle onmogelijk. Daarom sluit ik ze per direct.”

 

 

De burgemeester roept jong en oud op om dit weekend zoveel mogelijk thuis te blijven. “Samen kunnen we de verdere verspreiding van het virus tegenhouden. Blijf daarom thuis. De situatie vraagt om een opoffering van iedereen. Het sluiten van de speelplekken, Johan Cruijff voetbalveldjes en voetbalkooien gaat me echt aan het hart. Zodra het maar enigszins mogelijk is gaan de speelplekken weer open.”

De handhavers en de politie waarschuwen overtreders en delen ook boetes uit. Deze kunnen oplopen tot maximaal 400 euro. Bij de 14 locaties in Capelle worden waarschuwingsborden geplaatst. Handhavers letten ook op andere plekken in de stad op samenscholingen van groepen van meer dan drie personen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningbrand tijdens werkzaamheden aan Paganinistraat in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagochtend 28 maart rond 12.10 uur is er brand uitgebroken bij een woning...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel voor drugshandel na ontsleutelde cryptocommunicatie

Capelle aan den IJssel - De politie heeft woensdag een 47-jarige Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...